V sredo, 10. aprila 2024, sta otroški in mladinski pevski zbor nastopila na Območnem srečanju otroških in mladinskih pevskih zborov, ki je potekalo na Osnovni šoli Domžale. Pod vodstvom zborovodkinje Nataše Banko in ob klavirski spremljavi Teje Komar so se tako kot preostali nastopajoči zbori iz Domžal, Moravč in Trzina predstavili s tremi pesmimi – ljudsko, novejšo in priredbo.

Otroški zbor je zapel pesmi Koprive (Anja Štefan), Mali pošastko (Lucija Smolnik) in prekmursko ljudsko Stara mati, mladinski zbor pa slovensko ljudsko Ena ptička priletela ter pesmi Čebela na paši (Cvetko Golar) in This song (Ivo Antognini).  

Oba zbora s svojo mladostno razigranostjo in raznolikim glasbenim programom velikokrat popestrita šolske in občinske prireditve. Tako bo tudi v četrtek, 18. aprila, ko jih boste lahko slišali na tradicionalni glasbeni prireditvi Kdor vesele pesmi poje v kulturnem domu v Mengšu.

Do takrat naj vas v prebujajočo pomlad pospremijo verzi iz pesmi Ena ptička priletela: »Ena ptička priletela, / ena drobna ptičica, / in je prav lepo zapela, / ena drobna ptičica. // O pomladi je zapela, / ko bo gnezdo spletala, / ko bo trav’ca zelenela, / zelenela lipica.«