AKTUALNI DOGODKI

ZANIMIVI DOGODKI & DNEVI ODPRTIH VRAT NA SREDNJIH ŠOLAH

GIMNAZIJA, ELEKTRO IN POMORSKA ŠOLA PIRAN

Od naslednjega šolskega leta dalje pa bomo izvajali tudi nov program logistični tehnik, z znanji pomorskega agenta in ladijskega posrednika.

Za dodatne informacije so vam na razpolago (Tamara Kavs, telefon 070 659 453)

Logistični tehnik zgibanka
Zgibanka Plovbni tehnik
Povezave OŠ 2020-21

DAN ODPRTIH VRAT oziroma DAN ODPRTIH OKEN na  SREDNJI GRADBENI, GEODETSKI IN OKOLJEVARSTVENI ŠOLI LJUBLJANA

 ZOOM konference v štirih dneh:

  • v ponedeljek, 14. 12. 2020, ob 17h bomo predstavili program OKOLJEVARSTVENI TEHNIK,
  • v torek, 15. 12. 2020, ob 17h bomo predstavili program GEODETSKI TEHNIK,
  • v sredo, 16. 12. 2020, ob 17h bomo predstavili program GRADBENI TEHNIK,
  • v četrtek, 17. 12. 2020, ob 17h pa bomo predstavili triletne programe KAMNOSEK, TESAR, ZIDAR, UPRAVLJALEC TEŽKE GRADBENE MEHANIZACIJE, PEČAR – POLAGALEC KERAMIČNIH OBLOG in dvoletni program POMOČNIK PRI TEHNOLOGIJI GRADNJE.

Prijavite se tako, da na natasa.kolar@sggos.si pošljete, kateri izobraževalni program vas zanima in na dan predstavitve vam bodo poslali ZOOM povezavo.

SGGOŠ Ljubljana – Predstavitev 2020
DAN ODPRTIH OKEN 2020

KUA BI U LAJFI – spletna predstavitev poklicev

Mladinski center Zagorje ob Savi skupaj z Društvom prijateljev mladine Zagorje ob Savi vabi na dogodek »Kua bi u lajfi?« – predstavitve poklicev za mladostnike in mlade po metodi Žive knjižnice (izvedba na platformi Zoom).

Namen dogodka je s predstavitvijo raznovrstnih poklicev olajšati karierno odločitev mladostnikov in mladih pri izbiri nadaljnjega šolanja. Učenci osnovnih šol in dijaki se bodo imeli priložnost pogovarjati s predstavniki poklicev in tako iz prve roke izvedeti, kako je potekala njihova izobraževalna pot. Prav tako bodo slišali, kakšne prednosti določen poklic ponuja, izzive, ki jih prinaša in druge zanimivosti.

Z velikim veseljem vabimo na spletno predstavitev poklicev, ki bo v soboto, 28. 11., med 10.00 in 13.00 na spletni povezavi https://rb.gy/qjbmet (geslo: MCZOS).

GIMNAZIJA JOŽETA PLEČNIKA LJUBLJANA

GIMNAZIJA ŠIŠKA – VABILO NA VIRTUALNI KARIERNI SEJEM
Za lažjo odločitev glede izbire srednje šole obiščite predstavitev Gimnazije Šiška  v okviru virtualnega kariernega sejma: https://www.karierni-sejem.si/osnovni/.  Sejem poteka od 16. – 20. 11. 2020.
Vabilo

SREDNJA ŠOLA ZA OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJO LJUBLJANA
Informativne video vsebine
Za dodatna vprašanja so vam na voljo na naslovu: tajnistvo@ssof.si

ŠOLSKI CENTER KRANJ
Plakati, zgibanke, videomaterial/ filmčki in predstavitve za vsak poklic, za katerega na šoli izobražujejo
so dostopni na spodnji povezavi (dostopen preko šolske spletne strani, zavihek SESGŠ in zavihek za bodoče dijake): https://drive.google.com/drive/folders/1N5zB10ir9GDwPXo5Q1uL_XOqGQQmLuaP

POKLICNI BAROMETER
Poklicni barometer je kvalitativna raziskava, katere cilj je opredeliti predvideno razmerje med ponudbo in povpraševanjem po poklicih v naslednjem letu, in sicer na nivoju območnih služb Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZ) ter na nacionalni ravni.
Raziskava poklicni barometer
Poklicni barometer 2020