AKTUALNI DOGODKI

Vabimo vas k ogledu srednješolskega portala www.SrednjeŠole.si!

Na portalu je predstavljenih 146 srednjih šol, 500 poklicev in 115 smeri! Na voljo so virtualni sprehodi po šolah, s pomočjo katerih si lahko bodoči dijaki lažje predstavljajo šolsko okolje: https://srednjesole.aktualno.si/virtualni-sprehodi/


Obveščamo vas o novem portalu “Kariera v turizmu”, ki predstavlja poklice v gostinstvu in turizmu, šolanje za te poklice, zaposlitvene možnosti, informacije o štipendijah in druge pomembne informacije, ki vam lahko pomagajo pri poklicnem usmerjanju. Pomembna je tudi informacija, da je za izobraževalni program »Gastronomske in hotelske storitve« tudi v prihodnjem šolskem letu 2023/24 razpisana deficitarna štipendija.
Vljudno vas vabimo k ogledu portala https://www.karieravturizmu.si/sl.

Prav tako vas obveščamo, da študentje gostinstva in turizma (z Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled, BIC Ljubljana, Višja strokovna šola ter Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor) izvajajo projekt »Vzemi si čas za nas«, v katerem  skozi razstavo fotografij in video posnetkov, predstavljajo spregledane delavce v turizmu. Projekt se v glavnem izvaja preko družbenih medijev od januarja, zaključujejo pa ga z vsakoletno razstavo na treh lokacijah. Otvoritev razstav bo v sredo, 5.4.2023 ob 11.00 uri na lokacijah: na Bledu v parku pred Višjo strokovno šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled, v Ljubljani na Špici ob Ljubljanici v bližini BIC Ljubljana ter v Mariboru na Trgu svobode. Razstave na prostem si bo mogoče ogledati v naslednjih  dveh tednih. Vabimo vas k ogledu. Razstave bodo zanimive, saj so se študentje zelo potrudili.

Klikni TUKAJ za plakat promocije poklica kuhar


Noč na Gimnaziji Kranj – Postani gimnazijec za eno noč 

Učenci so tudi letos vabljeni na zanimiv dogodek, ki se bo odvijal konec marca (31. 3. – 1. 4. 2023). Namenjen je vedoželjnim osnovnošolcem (7., 8. in 9. razred), ki želijo doživeti nekaj več in se skozi zabaven, zanimiv način naučiti nekaj novega.

PRIHOD: petek, 31. marec 2023, ob 16.00, skozi stranski vhod pri Hotelu Creina

ODHOD: sobota, 1. april 2023, ob 12.00

V priponki imate dodatne informacije. Prijave sprejemajo preko spletne strani Gimnazije Kranj: http://www.gimkr.si/domov/ 

Dodatne informacije lahko dobite pri Urši Petrič, prof. biologije na ​elektronskem naslovu ursa.petric@gimkr.si ali 031 751 440.

Za podrobnosti klikni TUKAJ.


Vsi, ki morda potrebujete še kakšno informacijo, lahko obiščete Portal slovenskih srednjih šol, kjer boste našli podatki o slovenskih srednješolskih programih v prihajajočem šolskem letu in podatke o dijaških domovih, štipendijah in praksah.

Portal je nastal v sodelovanju z Zvezo srednjih šol in dijaških domov Slovenije.


Vabljeni na Informativni dan Dekliškega nogometnega oddelka NZS (DNO) Gimnazije Šiška (GŠ) in ŠC PET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana), ki bo potekal v petek, 17. februarja 2023.

Informativni dan bo potekal v petek, 17. 2. 2023, za vsa zainteresirana dekleta, ki se želijo vpisati v Dekliški nogometni oddelek NZS.

Informativni dan bo potekal po naslednjem razporedu:

1.       predstavitev dela v Dekliškem nogometnem oddelku na ŠC PET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana) ob 10.30 h, na lokaciji Celjska ulica 16 v Ljubljani;

2.       predstavitev dela v Dekliškem nogometnem oddelku na Gimnaziji Šiška ob 12.00 h, na Aljaževi ulici 32 v Ljubljani;

3.       ogled treninga Dekliškega nogometnega oddelka bo predvidoma ob 13.00 h na nogometnem igrišču poleg Gimnazije Šiška.

TUKAJ si oglejte vabilo.

ZGIBANKA


Škofijska klasična gimnazija – DAN ODPRTIH VRAT v soboto, 28. 1. 2023 od 8. ure dalje.

Ta dan si bodo bodoči dijaki in njihovi starši lahko ogledali gimnazijo in prisostvovali pouku. Poleg gimnazije se bo na dnevu odprtih vrat in na informativnem dnevu predstavil tudi Jegličev dijaški dom.


GIMNAZIJA ŽELIMLJE – DAN ODPRTIH VRAT v soboto, 21. 1. 2023 ob 10. uri.

Za vabilo kliknite TUKAJ.


GIMNAZIJA ŠIŠKA vabi na SREČANJI pred informativnima dnevoma, ki bosta potekali na daljavo (aplikacija Zoom).

Srečanji bosta:

 1. v torek, 17. 1. 2023, ob 18.00 (POVEZAVA NA SREČANJE) in
 2. v sredo, 1. 2. 2023, ob 19.00 (POVEZAVA NA SREČANJE).

Ker si želijo, da jih devetošolci dobro spoznate, so zbrali najpomembnejše informacije o Gimnaziji Šiška na enem mestu. Prenesete si jih lahko na povezavi TUKAJ.

Informativna dneva za vpis za šolsko leto 2023/2024 bosta 17. in 18. 2. 2023 po naslednjem razporedu:

 1. petek, 17. 2. 2023, ob 9.00 – gimnazija/š (športni oddelki);
 2. petek, 17. 2. 2023, ob 10.30 – gimnazija (splošni oddelki);
 3. petek, 17. 2. 2023, ob 12.00 – nogometni oddelek internatskega tipa in dekliški nogometni oddelek;
 4. petek, 17. 2. 2023, ob 15.00 – gimnazija/š (športni oddelki) in gimnazija (splošni oddelki);
 5. sobota, 18. 2. 2023, ob 9.00 – gimnazija/š (športni oddelki) in gimnazija (splošni oddelki).

 

Informacije o šoli in vpisu najdete na njihovi spletni strani v rubriki Vpis. Vabijo vas, da jih obiščite tudi na:

 1. Portalu slovenskih srednjih šol
 2. Virtualni sprehod

 

Vse povezave do spletnih predstavitev bodo objavljene dan pred dogodkom na spletni strani Gimnazije Šiška (www.gimnazija-siska.si) v rubriki ZADNJE NOVICE.


Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola KRANJ vabi na dogodek POSTANI DIJAK SESGŠ ZA EN DAN, ki bo potekal: 

 

 • v torek, 17. 1. 2023 za vse, ki jih zanimajo poklici: ekonomski tehnik, administrator in trgovec
 • v sredo, 18. 1. 2023 za vse, ki jih zanimajo poklici: gradbeni tehnik, pečar, slikopleskar-črkoslikar, tesar, zidar
 • v četrtek, 19. 1. 2023 za vse, ki jih zanimajo poklici: frizer in frizerski tehnik

Lokacija: Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj, Cesta Staneta Žagarja 33, 4000 Kranj. Pričetek: ob 7.45 uri

Na dogodku bo vsak devetošolec/devetošolka skupaj z dijakom-tutorjem obiskal/a 3 ure pouka in tako postal/a dijak/inja za en dan. 

 

Prijave osnovnošolcev zbiramo preko e-pošte: ana.penko@sckr.si

Vabilo


Vabilo na dogodek “Dijak za en dan”- Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana

Dogodek za devetošolce: “Dijak za en dan”, ki ga letos v živo pripravljajo dva četrtka v decembru in enega v januarju. Učencem omogočijo sodelovanje pri pouku v obeh programih, tehnik elektronskih komunikacij in ekonomski tehnik, saj vam želijo dodatno olajšati izbiro za nadaljevanje izobraževanja. 

Več informacij o dogodku najdete v priloženem vabilu. 


VABILO NA INFORMATIVO 2023 – SEJEM IZOBRAŽEVANJA IN POKLICEV, ki bo 20. in 21. januarja 2023 na Gospodarskem razstavišču Ljubljana

Več informacij: https://www.informativa.si/


DNEVI ODPRTIH VRAT NA SREDNJI VZGOJITELJSKI ŠOLI, GIMNAZIJI IN UMETNIŠKI GIMNAZIJI LJUBLJANA – 12. in 13. december 2022

Na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana izvajamo programe predšolska vzgoja, gimnazija, umetniška gimnazija – smer gledališče in film in umetniška gimnazija – plesna smer; modul B: sodobni ples.

V mesecu decembru 2022 bomo organizirali dneve odprtih vrat. Informacije so namenjene učencem in učenkam 8. in 9. razredov, ki jih zanima izobraževanje na naši šoli. 

Informacije je dostopna tudi na naši spletni strani: https://www.svsgugl.si/okroznica/dnevi-odprtih-vrat-za-ucence-in-ucenke/

V primeru dodatnih vprašanj smo vam svetovalne delavke (Jana Hafner, Bernarda Nemec in Maja Šorli) na voljo.

VABILO


Vabilo na DAN ODPRTIH OKEN in na DAN ODPRTIH VRAT na Srednji gradbeni, geodetski, okoljevarstveni šoli in strokovni gimnaziji Ljubljana v torek, 13. 12. 22 ob 9.00/na daljavo

DAN ODPRTIH OKEN 2022


Vabimo vas na 2. promocijski dogodek  Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana v sredo, 7. decembra, ob 18. uri/na daljavo – predstavitev izobraževalnih programov in smeri.

Vabilo


Spletne predstavitve poklicev – Kua bi u lajfi? 

Mladinski center Zagorje ob Savi skupaj z Društvom prijateljev mladine Zagorje ob Savi vabi na dogodek »Kua bi u lajfi?« – predstavitve poklicev za mladostnike in mlade na spletni platformi Zoom po metodi Žive knjižnice.

Namen dogodka je s predstavitvijo raznovrstnih poklicev olajšati karierno odločitev mladih pri izbiri nadaljnjega šolanja. Učenci osnovnih šol se bodo imeli priložnost pogovarjati s predstavniki poklicev. Na ta način bodo pobližje izvedeli, kako je potekala njihova izobraževalna pot in kakšne možnosti ponuja posamezen poklic. Prav tako bodo slišali, kakšne prednosti določen poklic ponuja, izzive, ki jih prinaša in druge zanimivosti.

Z velikim veseljem vabimo vaše učence na spletno predstavitev poklicev v soboto, 19. 11. 2022, med 9.30 in 14.00 na spletni povezavi (geslo: MCZOS).

Ne zamudite priložnosti, da se vam ponudijo nove možnosti!

Informacije o dogodku lahko spremljate na naši spletni strani in na Facebook dogodku.

Mladinski pozdrav!

Nina Beja
sekretarka DPM
Zagorje ob Savi


PREDSTAVITVE PROGRAMOV SREDNJE ŠOLE ZA OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJO LJUBLJANA

Vabimo vas na predstavitev izobraževalnih programov in smeri Srednje šole za oblikovanje in fotografijo.

Obiščete nas lahko  7. decembra, ko načrtujemo DAN ODPRTIH VRAT, v Križankah, Gosposka ulica 18.


Biotehniški center Naklo – Srednja šola – DAN GIMNAZIJE  v četrtek, 17. novembra 2022 ob 16.00.

Vabilo


Dan odprtih vrat na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana v sredo, 23. 11. 2022 med 10.00 in 12.10 – predstavitev izobraževalnih programov: farmacevtski tehnik, kozmetični tehnik, tehnik laboratorijske biomedicine in zobotehnik.

Razpored aktivnosti:

 • 10.00 – 10.30 splošne informacije o programih,
 • 10.30 – 12.10 sodelovanje učencev pri vajah in praktičnem pouku v laboratorijih in salonih,

Priporočamo, da pridete v šolo ob 10.00, ker bo predstavitev takrat potekala najbolj sistematično, dobrodošli pa boste tudi kadarkoli v času med 10.00 in 12.10.

Prosimo vas, da nas zaradi lažje organizacije, obvestite o vašem obisku do ponedeljka, 21. 11. 2022 Lahko nas pokličete po telefonu 01 300 72 51 ali 01 300 72 6601 300 72 80 ali nam pišete na naslov tatjana.lorencin@ssfkz.si, neza.mestek@ssfkz.si in tanja.hocevar.ziherl@ssfkz.si.


Gimnazija Kranj pripravlja za osnovnošolce Dan odprtih vrat. Osnovnošolci bodo lahko začutili utrip in vzdušje na Gimnaziji Kranj, spoznali dijake in profesorje in si ogledali šolo. Prisostvovali bodo trem uram pouka v skupinah, skupine pa bodo po šoli vodili dijaki, tako da bodo že od njih lahko izvedeli marsikatero informacijo iz prve roke. Četrte šolske ure se bodo učenci lahko udeležili po izbiri. Za osnovnošolce pripravljamo tudi majhno presenečenje. 

Termin Dneva odprtih vrat:  

 • torek, 22. 11. 2022, ob 14.00
 • četrtek, 24. 11. 2022, ob 9.30

 

Za več informacij se lahko obrnete tudi na: 

Urša Petrič, prof. biologije, organizatorka dogodka 

E: ursa.petric@gimkr.si 

Zlozenka

Plakat


Srednja zdravstvena šola vabi na dan odprtih vrat, ki bo potekal v četrtek, 24. 11. 2022od 15.00. do 18.00. ure, v prostorih šole (Poljanska cesta 61, 1001 Ljubljana).  

Za udeležbo je potrebna predhodna prijava, katero lahko oddate na naslednji povezavi: https://forms.gle/Mry3WzPvMKhmU547A

 Vabljeni tudi na ogled šolske spletne strani, ki jo najdete na tej povezavi: https://www.szslj.si/

Vabilo DAN ODPRTIH VRAT


Na srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana bodo v torek, 8. novembra, ob 18. uri izvedli promocijski dogodek – predstavitev izobraževalnih programov in smeri. Dogodek bo potekal na daljavo, e-povezava je objavljena na spletnih straneh šole.

Promocijski dogodek


Društvo AIA – Mladinski center Mengeš vas v torek, 25. 10. 2022  ob 17. in ob 18. uri vabi na dva dogodka v zvezi z izbiro poklica.

 PRIDI IN MOGOČE UGOTOVIŠ KAJ NOVEGA O SEBI, MOGOČE SE TI BO ODPRE KAKŠNA NOVA POT, UGOTOVIŠ KAJ NOVEGA O TRGU DELA

Udeleži se v živo v MC ali preko zooma

Prijave: https://forms.office.com/r/uFS9C664H9

Ob 17.00: Interaktivno predavanje: SPOZNAJ SE – KAKŠEN JE NAJBOLJŠI POKLIC za TEBE in kako do te zaposlitve (kdo sploh sem, kaj sploh želim početi v življenju, kaj je moj sanjski poklic, kateri poklici obstajajo za mojo izobrazbo in za mene, tako/takega kot sem, kako naj najdem to zaposlitev,…..)

V prvem delu bo Andreja Glavač iz Zavoda Cene Štupar CILJ, mlade vodila k razmišljanju o sebi in o  poklicih, ki  bi bili primerni za njih.

Ob 18.00: Okrogla miza: IZZIVI MLADIH IN ŽENSK PRI ZAPOSLOVANJU

Link do dogodka: https://www.facebook.com/events/489313959784245/?ref=newsfeed

T:070-732-070

VABILO NA DOGODEK

 

 

 

 

 

 

 

 


Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik – MOŽNOST UDELEŽBE/ENODNEVNE HOSPITACIJE PRI POUKU – Predstavitev GSŠRM Kamnik


Vabilo na dneve odprtih vrat na Gimnaziji Poljane med 20. – 27. oktobrom 2022 »IZKUŠNJA POUKA NA GIMNAZIJI POLJANE«. – Vabilo si lahko ogledate TUKAJ.


Karierni plac – Karierni center za mlade

Te zanima delo geodeta?

Jan Terpin je bil izbran za JOB SHADOWING in zato je lahko en dan “senčil” delovno mesto geodeta.

Za mentorstvo se iskreno zahvaljujemo g. Matjažu Novaku in njegovi ekipi iz podjetja APOLONIJ

Oglej si video posnetek
https://ne-np.facebook.com/karierniplac/videos/603574394137283/?__so__=permalink&__rv__=related_videos