Fiesa. Ena od asociacij na ta lep obmorski kraj so na naši šoli zagotovo bistre glave. Učenci bistrih in iskrivih misli, bujne domišljije in pripravljeni za raznovrstne izzive, trde orehe in zagonetne zanke in uganke, so v Fieso pobegnili v petek, 2. junija 2023. Šlo je že za osmo izvedbo enega najbolj priljubljenih obogatitvenih programov na naši šoli.

Med izzivi so počeli marsikaj. Naj vam zaupamo samo nekaj najbolj odštekanih: narekovali so si abstraktni svetilnik, upodabljali v “trenutku zamrznjeno” želvo v križišču na Brdu, stikali po nedotakljivem nahrbtniku svoje sošolke (kar zna biti zelo nevarno početje), s kamioni po Sloveniji tihotapili žele bombone in do (skoraj) onemoglosti premetavali lončke.

Poleg tega pa vmes še preizkusili temperaturo morja ter trdnost pomola ( :o( ) in vzdržljivost podplatov svoje športne obutve.

Razumite, če morete. Bistre glave, pač.

Da so se možgančki od razmišljanja občasno skoraj pregreli, hkrati pa so glave vseeno ostale dovolj hladne, sta poskrbela učitelja Doroteja in Milan. Kot vedno do zdaj.