Otroci svet okrog sebe sprejemajo z vsemi svoji čutili, zato so še posebej radi zunaj, kjer uživajo v spoznavanju živali, rastlin in ostale narave ter se tako preko lastnega zanimanja, raziskovanja in igre na sproščen način hkrati tudi učijo.

In ker vsakemu pravemu raziskovalcu ne sme manjkati povečevalno steklo, smo se ob prvem srečanju odpravili raziskovat okolico šole vsak s svojo lupo. O, kaj vse smo našli! Žuželke, pajke, šiške, šteli smo žile na drevesnih listih, preučevali mahove in lišaje, iskali “drage” kamne …

Pri naslednjem srečanju pa smo se pogovarjali o barvah in ugotovili, da lahko različne barve dobimo tudi v naravi. Če zmešamo zemljo in vodo, dobimo rjavo bravo. Če zdrobimo različno obarvane drevesne liste, dobimo zeleno, rdečo, oranžno bravo. Iz različnih cvetov pa dobimo še vse ostale barve. Mi smo se odločili samo za rjavo barvo in dobili čudovite umetnine. Tudi čopič je bil naraven, saj smo uporabili storž koruze. Ko nam je zmanjkalo listov, pa smo risali še po tleh. In kot vedno je ura prehitro minila, saj smo zelo uživali.

Mali raziskovalci iz prvih razredov vam pošiljamo en velik raziskovalni pozdrav.