Zgodilo se je nekaj tako lepega in poučnega, da bi najraje zavrtela čas nazaj ter vse skupaj še enkrat podoživela. V goste sem povabila mojstra veganske kuhinje, g. Martina Turjaka, ki nas je vodil pri ustvarjanju številnih jedi.

Kuharsko delavnico je obiskalo kar 22 učencev od 7. do 9. razreda, ki so bili v večini pripravljeni na ustvarjanje. Ustvarjali so v 5. skupinah in vsaka skupina si je med seboj pomagala ter tudi sodelovala s kuharskim mojstrom. Poleg učencev smo se delavnice udeležile tudi tri učiteljice TJA (Maja Mezgec Kristan, Simona Tučman in Tatjana Knežević). V petih urah smo uspeli pripraviti šest jedi, ki so bile odlične, in tudi polovico časa govoriti angleško. Najbolj zanimivo je bilo, da so učenci najhitreje zmazali največjo novost, in sicer ‘gravy’, omako iz čebule in pirine moke, značilno za ‘Thanksgiving’.
Ob samem zaključku so učenci spraševali, kdaj bomo zopet kuhali z Martinom. Morda že naslednje šolsko leto, saj je bil kuharski mojster zelo zadovoljen z delom učencev.

Tatjana Knežević, organizatorica dogodka