ZA ŠOLSKI SKLAD SMO ZBRALI 3.220,00 EUR.
Iskrena hvala vsem, ki podpirate delovanje šolskega sklada.

V nadaljevanju objavljamo kratek prispevek s fotografijami.

V sredo, 15. 11. 2023, je bila dvorana KD Mengeš polna obiskovalcev. Podporniki šolskega sklada, ki so imeli srečo, da so si pravočasno zagotovili vstopnico (vstopnic je namreč v nekaj dnevih zmanjkalo), so nestrpno pričakovali začetek dobrodelne prireditve Sonce za vse. Zanimivi in raznoliki nastopajoči ter povezovalec programa so bili garancija za zanimiv večer.

Nastopajoči res niso razočarali. Za obiskovalce so izvedli nepozaben večer. Prireditev s programom, ki se je ne bi sramovala niti kakšna profesionalna ekipa. Ponosni smo na to in hvaležni vsem, ki podpirate šolski sklad in mu zaupate v njegovih prizadevanjih za dobro.

Foto: David Jagodič in Samo Zelko

Prireditev je odlično povezoval priljubljeni igralec Nik Škrlec, ki je na odru dokazal, da poleg besed in igre obvlada še marsikaj zanimivega.

Vili Resnik je že takoj na začetku s svojim energičnim nastopom poskrbel za dobro vzdušje v dvorani. Brez “prvozapadlega snega” seveda ni šlo.

Mlada zasedba Logos je študentski bend, ki se je prvič predstavil v Mengšu in doživela topel sprejem in velik aplavz. Njihova pevka, Kim, je bivša učenka naše šole.

Mladinski pevski zbor z zborovodkinjo Natašo Banko se je na nastop pripravljal vse od začetka šolskega leta. Nekaj dni pred nastopom so se udeležili še intenzivnih vaj v Bohinju (šolski sklad je sofinanciral stroške programa), na prireditvi pa so pevke in pevci ponovno dokazali, da smo še kako lahko ponosni na kvaliteto njihovega petja.

Obiskovalce sta zelo navdušila Evelin in Valerij Greblo, mlada nadarjena glasbenika, ki nastopata že na odrih po Evropi. Njun nastop na harfah je bil nepozaben. Oba sta učenca naše šole in nanju smo zelo ponosni.

Kantavtorica Ditka je dvorano napolnila z nežnimi melodijami, krasnim glasom in globokimi sporočili. Njena uglasbena poezija pesmi Ferija Lainščka je prava glasba za dušo in srce.

Nekatere pesmi Adija Smolarja so dejansko ponarodele. To se je čutilo tudi na prireditvi. Z njim je z lahkoto zapela cela dvorana. Glasba za vse generacije.

Zadnjega nastopajočega je z nestrpnostjo pričakovalo veliko njegovih mladih oboževalcev. Salle Challe jih ni razočaral, po izvedenem programu si je celo vzel čas in se z njimi tudi podružil. Marsikatera oboževalka in oboževalec je dobil tudi kakšno stvar za v spomin.