ZADNJI DAN

Danes je bil dan zelo kreativno obarvan.
Zjutraj smo se odpravili v bližnjo vas Livek, potem nas je veter pregnal nazaj v dom.
Nasmejali smo se ob fotografijah učitelja Zorana, kar nas je vzpodbudilo k pisanju smešnih zgodbic, katerim smo se ful nasmejali.
Po spet zelo okusnem kosilu nas je učitelj Matjaž popeljal skozi gozd in nam na poti pripovedoval zanimive pripovedke iz teh koncev o krivopetkah – kdo so to, vam razložimo doma. Le-te smo kasneje po skupinah narisali za kamišibaj – to je posebna tehnika pripovedovanja zgodb ob slikah. Odlično nam je uspelo.
Za konec smo imeli predstavitveni večer sob, kjer smo se spet nasmejali.
Večer pa smo zaključili poskočno ob plesu in glasni glasbi.

Upamo, da ste nas slišali, saj jutri prihajamo iz zasneženega Liveka v vaše objeme!!!

 

 

TRETJI DAN


Danes smo se imeli FINO!!!
Štruklje smo naredili odlične! Recept izveste, ko pridemo domov.
Hrana je res dobra.
Prva pomoč sploh ni grozna, prav fajn smo se imeli in fino se je bilo pogovarjati. Zapomnili smo si: varnost, odzivnost, dihalna pot, dihanje, obtok.
Všeč mi je bila prva pomoč, ker smo govorili o nesrečah.
Na dejavnosti nordijska hoja je bilo fino.
Danes smo pa »odpujsali« s palicami naokrog – spoznali in preizkusili smo nordijsko hojo po prelepi poti s krasnim razgledom.
Priprava štrukljev je bila res zanimiva, nisem še poskusila tega.
Zvečer smo se imeli super, ker smo se šli zabavne iznajdljive igrice in peli smo ful dobre pesmi, tudi iz teh krajev.
Večer je bil najboljši, ker smo se zelooo smejali.
Meni pa je bilo najboljše, ko smo bili v Kavkni jami in smo videli živali, pa senco od medveda in kamnine. In super je bilo, ko smo v jami iskali svoje like – našli smo ptico, škrata in podobno.
Skratka, imamo sonce v vseh pogledih: v naših doživetjih in na nebu!
Pozdravčke od najbolj zlatih sedmošolcev (danes smo vsi za urejenost sob dobili 5 in enako za nočni mir, pa še angleške nepravilne glagole smo ponavljali).

 

 

DRUGI DAN


Skupina A
Ob sedmih smo vstali še zelo zaspani, ker je bila zelo mila budnica. Zajtrk je bil super.
Potem smo šli na štiriurni pohod v Italijo in si na poti ogledali muzej na prostem (rovi iz prve svetovne vojne). Seboj smo imeli tudi malico, ki  smo jo pojedli na poti.
Kosilo je bilo tudi super – njamsi.
Potem se je naša skupina odpravila v Kavkno jamo. V jami smo videli lobanjo neke živali, veščo in »medvedjo glavo«. Med prostim časom smo že spet špilale kitaro in pele, fantje pa igrali fuzbal.
Najbolj so nam bile všeč večerne športne igre in hrana. Naše razpoloženje je bilo danes na višku, saj smo uspeli preživeti pohod. 😀

Skupina B
Učitelj Zoran nas je zjutraj neuspešno budil, zato smo bili malce zmedeni in budili drug drugega. Še dobro, da je kmalu zatem prišla tudi učiteljica Lašič zbudit preostale.
Sledil je zajtrk in po njem pohod do državne meje z Italijo. Ogledali smo si tudi rove iz prve svetovne vojne.
Pojedli smo slastno kosilo in imeli malo odmora.
Popoldne smo imeli tečaj prve pomoči, kjer smo se veliko naučili o nudenju prve pomoči in na lutki poskusili oživljati. Oživljanje je bilo zelo težko, a zanimivo in poučno.
V popoldanskem odmoru smo nekateri igrali športne igre, drugi pa lovili pajke.
Zvečer smo imeli športne igre, ki so bile zabavne in ful smo se trudili. Nekaterim pa nam ni bilo všeč, da je ena samcata sekunda odločala o točki in o zmagi oz. porazu – »kir bed«.

Skupina C
Zjutraj sem se zbudil ob 7.05, ker nas je učitelj zbudil pretiho. Potem smo šli na zajtrk in nato na pohod.
Dan mi je danes minil zelo hitro, pohod je bil sicer dolg, a zelo zanimiv, potem pa je bila kar naenkrat ura ena in kosilo, nato pa je popoldne zelo hitro šlo.
Na lokostrelstvu smo se imeli super, ker smo vsi obvladali in je bil super učitelj.
Pohod je bil zelo dolg, a smo videli morje, ful lep razgled in sončen dan!
»Odpujsali« smo na hrib. Imeli smo tekmovanje v lokostrelstvu in sami smo izdelali pokale z bonboni ter našemili pomaranče za tolažilne nagrade.
Pohodi so zelo fajn, ful je bil dober učitelj, ki nas je vodil. Sploh ni bilo utrujajoče, ker smo bili na svežem zraku in smo imeli prelep razgled. Potem nas je presenetil pogled na morje, ki je bilo rumeno.
Danes mi je bilo najboljše lokostrelstvo, ker sem najprej mislila, da mi ne bo šlo, potem pa mi je šlo.

 

 

PRVI DANSkupina A
Ob 8.20 smo se dobili pred Harmonijo in krenili na pot. Vožnja je bila dolga in polna ovinkov, ful naporna. Prišli smo v dom in pojedli malico. Potem smo šli v sobe, se razpakirali in imeli prosti čas.
Zelo kmalu je bilo kosilo. Po kosilu smo se razdelili v skupine. Naša skupina je oživljala Maxa (se učili oživljanja in prve pomoči).
V naslednjem prostem času smo igrali namizni tenis in kartali.
Po večerji smo šli na pohod po grebenu Kolovrat. Bili smo malo mokri, ker nas je ujelo pršenje dežja. Potem smo se vrnili v dom in tako končali naš 1. dan v CŠOD-ju.

Skupina B
Nekateri smo zjutraj rahlo zaspali in se bali, da bomo zamudili avtobus, spet drugi smo vstali že ob šestih zjutraj.
Vožnja do doma je bila dolga, ovinkasta in naporna, zato je bilo marsikomu slabo, nekateri so tudi bruhali.
Ob prihodu v dom smo imeli najprej malico, kmalu zatem še kosilo, nakar je sledil prosti čas. Všeč nam je bilo, ker smo se v tem času lahko veliko družili, se spoznali in se povezali.
Popoldne smo se razdelili v skupine in naša je pričela z lokostrelstvom. Bilo je carsko, zlasti za punce. Zakaj? Vprašajte punce 😉
Pri večerji nam je bil najbolj všeč puding.

Skupina C
Vožnja je bila zelo dolga, naporna, predolga zaradi ovinkov.
Hrana je v redu, najboljša je bila danes zelena juha s kroglicami in solata.
Po kosilu  smo imeli počitek, zabavali smo se po sobah.
Potem smo se razdelili v skupine in šli na dejavnost z biologinjo. Bilo je ful zanimivo, pa ful novih besed smo spoznali. V Kavkni jami smo videli cvetačne kapnike in videl se je svetlobni jamski medved ter pajki v lobanji. Celo ena kobilica je bila, ki se nam je potem skrila v razpoko.
Potem smo spet imeli počitek, igrali smo namizni tenis. Potem smo šli na večerjo, ki pa ni bila tako dobra kot kosilo. Po večerji smo šli na pohod v okolico doma, videli smo mejo z Italijo in bližnja mesta, bližnji vrh Kuk. Smo na 1050 metrih nadmorske višine. Najbolj zanimivo danes je bilo spoznavanje jamskih živali.