Ekskurzija na Cerkniško polje je del programa obogatitvenih dejavnosti, ki jih izvajamo za učence, ki želijo več. V letošnjem šolskem letu smo jo izvedli dvakrat, 4. 6. 2022 za učence 5. razreda in 11. 6. 2022 za učence 6. razreda.

od Suhadolce do Gorice

Zanimive  in poučne ekskurzije se je letos udeležilo kar 40 učencev. Pred izvedbo smo imeli obvezne priprave, na katerih so učenci ponovili in utrdili znanje o kraških pojavih, še posebej kraških poljih in kraških jamah. Seveda so se naučili tudi veliko novega in se tako pripravili na najbolj zanimiv del programa, to je spoznavanje zanimivosti in lepot v naravi. Oba dneva je bilo vreme kot nalašč za izvedbo ekskurzije, barve so žarele, no, morda je bilo nekoliko prevroče.

Jezera žal ni bilo, je letos zgodaj presahnilo, zato je bilo toliko bolj zanimivo, ker smo lahko spoznali, kako izgleda površje, kamor odtekajo vode. Veslati torej nismo mogli, zato smo en del Cerkniškega polja spoznali s kolesi, kar je bila prav zanimiva pustolovščina.

Mnogi učenci so zelo nestrpno pričakovali ogled Križne jame, ki nikoli ne razočara. Več pa ne razkrijemo, morda se odpravite raziskovat sami.

Podoben program bomo naslednje šolsko leto ponudili učencem bodočega 5. razreda.