Šest milijonov ladjic. Spomin na preteklost in rešitev za prihodnost je vseslovenski projekt. Akcija, katere cilj je izdelati šest milijonov papirnatih ladjic, ki predstavljajo šest milijonov žrtev holokavsta, bo trajala do 9. maja 2022.

Za izdelovanje ladjic je primeren vsak odpadni papir, izdelujejo pa jih lahko vse generacije.

Ustvarjene ladjice je treba predati članom društva, ki jih bodo nato dostavili na Srednjo ekonomsko šolo Maribor. Iz vseh ustvarjenih ladjic bo nastala posebna umetniška inštalacija Človek človeku. Po kulturni prireditvi, ki bo na svetovni dan boja proti genocidom in za zaključek projekta, bodo denar, pridobljen iz reciklaže odpadnega papirja, namenili izgradnji šole za najrevnejše otroke v Indiji.

Tudi učenci 5. B so se z veseljem pridružili akciji. Zavzeto gubajo ladjice. Lepo je biti dobrodelen, saj se zavedajo, da otroci po svetu še zmeraj živijo v zares slabih, nečloveških razmerah.

Vsi skupaj menimo, da obstaja upanje za otroke, ki so daleč stran od nas, a blizu našega srca. Radi so ponudili pomoč, pa čeprav z ladjico iz papirja. Zakaj? Ker jim ni vseeno …