Na šoli v mesecu marcu gostimo razstavo Ana Frank, zgodba za sedanjost.

Fotografije z odprtja razstave, vodenje z dne 13. 3. 2024 in nekaterih drugih vodenj:

———————————————-

Prejšnje objave:

Na šoli bomo v mesecu marcu gostili mednarodno potujočo razstavo z naslovom Ana Frank, zgodba za sedanjost. Sodelovali bomo z Muzejem novejše in sodobne zgodovine Slovenije iz Ljubljane.

Mednarodna potujoča razstava se navezuje na življenjsko zgodbo Ane Frank in njen slavni dnevnik, ki ga je pisala med drugo svetovno vojno, ko se je morala skupaj s svojo družino in znanci zateči v skrivališče.

 Posebnost razstave je, da po njej vodijo naši učenci, torej vrstniki Ane Frank v času njenega doživljanja vojne.

Razstava sestoji iz 34 velikih panelov in iz makete skrivališča ter besedila v brajlici za slepe in slabovidne.

Učenci, ki so zainteresirani za vodenje, so se na vodenje pripravili na dvodnevnem izobraževanju v izvedbi strokovnih delavcev Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije.
Učenci so z diskusijo in delavnicami pobliže spoznali tematiko prve in druge svetovne vojne ter jo povezali z razstavo, ki so jo med izobraževanjem tudi samostojno postavili.
Tako so bili pri projektu ves čas aktivni, hkrati pa so lahko izrazili svoja občutja, znanja, ustvarjalnost in razstavi dodali osebno noto s primerjavo življenja Ane Frank s svojim. Izkušnje mladega dekleta in njena zgodba so uvod k dejanskim informacijam o zgodovinskih in družbenih dogodkih medvojnega časa, zgodba pa se navezuje tudi na druge aktualne teme.

Vsi učenci naše šole si bodo razstavo lahko ogledali vodeno ali samostojno.

Razstavo si samostojno lahko ogledajo tudi zunanji obiskovalci, vsak delovni dan od 6. do vključno 15. marca 2024 med 9.00 in 12.00. Če vas samostojni ogled zanima, vas prosimo za predhodno najavo na telefon 01 724 76 (tajništvo šole).