V ponedeljek, 9. 1. 2017 smo devetošolci razredno uro preživeli v avli. Obiskali so nas štirje dijaki Srednje šole Domžale in dijakinja Gimnazije Poljane. Prišli so Taja in Nejc, naša bivša učenca, ter Mark, Andraž in Gašper, večinoma dijaki tretjih letnikov, a iz različnih izobraževalnih programov: gimnazijca, računalniški tehnik, strojni tehnik z že pridobljeno izobrazbo inštalaterja strojnih instalacij in inštalater strojnih instalacij.  

Pedagoginja in nekateri devetošolci smo jim zastavljali  vprašanja o življenju in delu v srednji šoli z namenom, da dobimo čim bolj realen pogled in občutek, kaj vse se spremeni, ko postaneš dijak.

Gostje so nam iz izkušenj povedali, da so učitelji v srednji šoli dobri in prijazni ter da je pomembno, kakšen imaš ti odnos do njih. V srednjih šolah niso imeli slabih izkušenj z medsebojnimi odnosi in se počutijo varno in prijetno, so pa bolj utrujeni zaradi vožnje in več učenja. Eno glavnih sporočil je bilo, da je potrebno srednjo šolo vzeti resno, da se je potrebno sproti učiti, predvsem pri strokovnih predmetih ter da se je potrebno premišljeno odločiti pri izbiri srednje šole.