V petek, 11.11.2016, smo se z učiteljico in sošolci ter sošolkami 5.č razreda odpravili na ogled Studia Arkadena. Po malici  smo odšli na zbirno mesto pred Harmonijo, kjer nas je že čakal avtobus. Odpeljal nas je v Trzin do Arkadene.

Ko smo vstopili, nam je Katja ( Filipova mami ) predstavila poklice v filmski industriji. Katja je producentka in vodja tehničnega sektorja. Blaž ( Arnejev oči ) dela v gradnji, je rekviziter in scenski delavec. Kot producent Katja skrbi za porabo denarja in organizira vse ostale poklice, ki so potrebni, da snemanje lahko poteka. Ti poklici so : režiser, direktor fotografije, scenarist, kostumograf, frizer, lučkar, snemalec, scenski mojster, igralci, masker, kostumograf, pomočnik kostumografa,..Nato smo šli na ogled stavbe. Ustavili smo se v prostoru, kjer so nas slikali na zelenem platnu.Za ozadje so nastavili eno zimsko in eno poletno fotografijo. Ogledali smo si še ostale dele stavbe, kjer smo videli delavnico, postprodukcijo in pisarne. Nato smo se vrnili v studio. Tam smo si razdelili vloge in posneli tri kadre filma, pri katerih smo se zelo zabavali. Uporabili smo kostume iz kostumografije, nekaj scenskih elementov iz kostumografije, masko in tehniko, potrebno za snemanje, kot so kamera, objektivi, luči, voziček in ostalo. Večino tega so pripravili Katjini in Blaževi sodelavci. Posneli bi še kakšen kader, če nam ne bi zmanjkalo časa. Na koncu smo popili sok in pojedli piškote. Dobili smo tudi vsak svoj magnetek 5.č, znak za stojnico in plačilo za delo – nepravi bankovec za 500 evrov. Bilo nam je zelo, zelo všeč in upava, da bomo kaj tekega še kdaj ponovili.

Filip in Arnej, učenca 5.č

Res smo doživeli nepozabno izkušnjo. Kot bi resnično snemali pravi film. Tako smo se tudi počutili – filmsko. Učenci so vse sami pripravili in nato tudi sami pospravili. Res pa so imeli kar nekaj » ta pravih«, odraslih  pomočnikov, ki so učencem  pomagali. Hvala, da ste si vzeli toliko časa in se potrudili, da smo vsi skupaj res uživali.

Nada Javh, razredničarka 5.č