V razredu nas je obiskal policist Sandi Sheikha s  Postaje prometne policije Ljubljana. Učenci so ga bili zelo veseli, saj je s seboj prinesel cel kup opreme, ki so si jo lahko tudi ogledali. Veliko pozornosti je namenil varnosti učencev, na kaj morajo paziti, kako prečkajo cesto, kako naj se oblečejo, da so bolj vidni, zakaj morajo imeti čelado pravilno pripeto,..In še in še. Kar nekaj učencev bi bili radi policisti, ko bodo večji. Za konec jih je policist Sandi presenetil še z darili, ki so jih bili še posebno veseli. Nekaj pa so mu morali učenci obljubiti : da se ne bodo vozili s kolesom brez čelade in da od neznancev ničesar ne vzamejo. Hvala, ker ste si vzeli čas in s primeri prispevali k večji varnost učencev v prometu.Nada Javh, razredničarka 5.a

Zoja : Naučila sem se, kako in kje prečkamo cesto ter kaj moramo narediti, če vidimo kakšen prometni znak. Izvedela sem nekaj novega o kolesarskem izpitu. Policisti niso noben BAV BAV.

Maruša : Spoznala sem, da moram vedno nositi čelado, ko se vozim s kolesom. Na cesti moram biti zelo previdna, da ne pride do nesreče.

Žan Mark : Videl in oblekel sem neprebojni jopič. Mi je bil zelo všeč, a tudi zelo težak. Zdaj vem, da moram v prometu vedno ravnati pravilno. Policiste bom imel za dobre ljudi.

Džana : Ko se vozimo s kolesom, moramo imeti vedno čelado, ker lahko pademo in si poškodujemo glavo. Dokler nimamo kolesarskega izpita, se lahko vozimo le v spremstvu odraslih, ne pa sami.

Ajda : Lepo mi je bilo, ko sem lahko potežkala jopič. Policist nam je povedal, kaj se lahko zgodi, če voziš brez čelade. Na koncu nam je dal še odsevnik, obesek za ključe, nekaj za telefon in pokrivalo za sedež.

Hana : Všeč mi je bilo, da je prišel policist v naš razred. Bilo je poučno in veliko novega sem se naučila o varnosti v prometu.

Nika : Zelo mi je bilo všeč, ker sem se veliko novega naučila. Upoštevala bom vse nasvete, ki nam jih je dal policist Sandi Sheikha. Hvala za novo znanje.

Naya : Naučila sem se, da nikoli ne smem nič vzeti, kar mi neznanec ponuja, ker se lahko zastrupimo.

Žan Luka : Spoznal sem nekaj prometnih znakov in predpisov v prometu. Videl sem veliko opreme, ki jo policisti uporabljajo pri delu : luč, pendrik, merilec hitrosti,..

Miha : Ta predstavitev mi je bila zelo všeč. Policist Sandi Sheikha nam je predstavil svoj poklic.

Jon : Zahvaljujem se gospodu policistu, ker nam je predstavil policijsko delo in poklic ter opremo, ki jo uporabljajo.

Mirhad : Veliko sem se naučil. Mogoče bom policist.

Maja : Bilo je kul. Naučila sem se, da moram nositi odsevni jopič, ko bom opravila kolesarski izpit in se bom vozila po cesti.

Zack : Najbolj mi je bilo všeč, da sem lahko oblekel neprebojni jopič.

Alja : Danes sem se naučila, da moramo vedno nositi čelado, ko smo na cesti s kolesom in da ne smemo nič jemati od ljudi, ki jih ne poznamo. Videli smo veliko zanimive opreme, ki jo policisti uporabljajo. Za konec smo dobili še darila.

Korcare : Ta dan je bil zame zelo lep, ker je prišel policist in ker sem imela rojstni dan. Policist nas je naučil veliko novih stvari o prometnih znakih in varnosti.

Adel : Naučil sem se, kako policisti izmerijo hitrost avtomobilov. Lahko smo sami merili.

Krištof : Naučil sem se, da moram imeti vedno čelado na glavi. Všeč mi je bilo, ko nam je pokazal lisice in ko smo dobili nagrade.

Tilen : Brez kolesarskega izpita ne smemo sami na cesto. Cesto prečkamo, kjer je prehod. Smo previdni.