V torek nas je v razredu obiskal g. Andrej Brojan, poveljnik PGD Loka. Nekaj učencev ga dobro pozna, saj so člani gasilskega društva, pa tudi meni ni bil neznanec, saj sem ga učila v 4. razredu. S seboj je prinesel ogromno opreme in potrpežljivo odgovarjal na vprašanja. Učenci so dobili navodila, kako in kdaj lahko sami pogasijo požar, če do njega pride. Prav taka navodila so pomembna, kadar do takšnih situacij resnično pride. Hvala, g. Andrej, da ste prišli, čeprav ste imeli nočno službo in ste bili utrujeni.

Razredničarka Nada Javh

Jon : Predstavitev g. Brojana mi je bila všeč, ker je pokazal veliko gasilske opreme, ki jo gasilci potrebujejo pri reševanju. Pokazal nam je veliko primerov svojih reševanj.

Adel : Naučil sem se, kako pogasiti požar, če zagori doma. Videl sem kakšno obleko imajo gasilci, ko gredo gasit požar.

Nika : Gospod Andrej se mi je zdel super, ker nas je veliko naučil. Gasilska oprema je zelo težka in vroča.

Zoja : Oprema gasilca se mi je zdela zelo težka. Predstavitev mi je bila zanimiva.

Hana : Pogledali smo si posnetke požarov in slišali zanimive stvari. Na koncu se je oblekel v reševalno obleko. Bilo je zelo poučno.

Ajda : Všeč mi je bilo, ko se je oblekel v gasilca za gašenje požarov. Veliko sem se naučila, ko nam je povedal, kako in s čim lahko pogasimo ogenj, če gori olje.

Naya : Najbolj mi je bilo všeč, ko je g. Andrej Brojan pokazal posnetek, kako je vroče olje eksplodiralo.

Tilen : Vem, da moramo paziti in biti previdni, da ne pride do požara.

Brina : Zapomnila sem si, da nikoli ne smeš gasiti goreče maščobe z vodo. Predstavitev mi je bila zelo poučna. Le kako lahko gasilci nosijo med intervencijami tako težko obleko? Natančneje, nosijo na sebi med gašenjem približno 25 kg opreme.

Mirhad : Gasilska oprema je carska. Mogoče bom tudi jaz gasilec.

Matej : Všeč mi je bilo, ko nam je gasilec pokazal opremo in se tudi oblekel.

Mark : Če na štedilniku zagori, pokrijemo posodo z vlažno krpo. Pokličemo 112. Nikoli manjših požarov v posodi ne gasimo z vodo. Naučil sem se, da je ogenj nevaren in da ni igrača.

Žan Luka : Videl sem, kakšno obleko imajo gasilci in kako so oblečeni, da so varni pred ognjem. Ognja, če gori olje,  ne smeš gasiti z vodo. Sam sem gasilec, zato sem veliko že vedel.

Zack : Pohvalil bi gasilca, ker nas je veliko naučil o požarih, kako in kdaj gasimo sami.

Alja : Če se zgodi manjši požar, ga pokrijemo z vlažno krpo. Pri večjem požaru pokličemo 112.

Džana : Naučila sem se, da ognja ne gasimo z vodo, ker se ogenj poveča. Gasilska oblačila so zelo težka, skoraj 30 kg.

Maja : Všeč so mi bili video posnetki. Gasilec nam je pokazal opremo in povedal, da nikoli ne smemo gasiti požarov v stanovanju z vodo.

Maruša : Spoznala sem, da ognja od olja nikoli ne smem gasiti z vodo, temveč z mokro krpo, prahom ali gasilnim aparatom.

Krištof : Všeč mi je bilo, ko je pokazal vso svojo gasilsko opremo. Bilo mi je malo predolgo.

Korcare : Gasilec nam je pokazal in povedal sčlim lahko gasimo različne požare.