Obiskala nas je gospa Barbara Lenart Bregar, ki dela z gluhimi in naglušnimi v Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana. Učenci so lahko okusili, kako je, če zelo malo ali nič ne slišiš. Mislim, da bodo bolj pozorni na zvoke, na katere jih je opozorila gospa Barbara in ki lahko vodijo k naglušnosti in gluhosti : poki petard ( bliža se december ), razbijajoča,  glasna glasba, ki jo otroci radi poslušajo po slušalkah, udarci, poškodbe,…Težko je, če ne slišiš in če ne moreš povedati, kar želiš. Zato, pazimo na svoj sluh. Hvala, gospa Barbara, da ste si vzela čas in nas obiskala.

Nada Javh, razredničarka 5.a razreda

Brina Vita : Zanimivo mi je bilo, ko smo lahko poslušali z aparatom in videli, kako naglušni slišijo s pomočjo slušnega aparata. Zanimivo mi je bilo, kako se med seboj sporazumevajo.

Nika : Bilo mi je zelo všeč, ker sem zvedela veliko novega.Za zavod za gluhe in naglušne sem že slišala, tako da sem vedela,  o čem nam bo gospa govorila. Upam, da ne bom nikoli gluha.

Mirhad : Všeč so mi bili aparati, ki jih uporabljajo gluhi in naglušni. Zanimiv mi je govor z rokami. Všeč so mi bile tudi knjige za gluhe, ki jih še nisem videl.

Zoja Klara : Nikoli nisem videla toliko gluhih in naglušnih. Zanimivi so mi bili njihovi slušni aparati, abeceda in knjige za gluhe. Mislim, da je gluhim težko in da jim je treba pomagati.

Hana : Gospa Barbara nam je predstavila nov svet gluhih in naglušnih. Pokazala nam je tudi aparat in video o tem, kako potuje zvok v našem telesu.

Adel : Najbolj so mi bili všeč znaki, s katerimi se je Matejeva mami z nami pogovarjala.

Maja : Zanimiva mi je bila predstavitev zavoda za gluhe in naglušne. Všeč mi je bilo, ko smo se igrali igrice. Spoznala sem veliko novega o gluhih.

Matej : Zelo dobra se mi je zdela predstavitev na power pointu, pa tudi slušalke so mi bile všeč.

Jon : Zelo se zahvaljujem gospe Lenart Bregar, ker nam je pokazala veliko stvari iz življenja gluhih. Zanimivo je, kako se med seboj sporazumevajo.

Miha : Predstavitev mi je bila zelo všeč. Naučil sem se pokazati štiri črke mojega imena Miha.

Alja : Gospa Barbara nam je dala slušalke, da smo lahko poslušali, kot slišijo gluhi. Pogledali smo si tudi dve drugačni knjigi, knjigi za gluhe.

Zack : Gospa je prišla v razred z zanimivimi aparati, s katerimi smo lahko poslušali zvoke. Vse mi je bilo všeč.

Maruša : Pri tej uri sem spoznala, da gluhi nič ne slišijo, naglušni pa malo slišijo. Sporazumevajo se z znaki za gluhe, z njihovo abecedo.

Ajda : Matejeva mamica nam je povedala veliko zanimivega o svojem poklicu. Na začetku nam je predstavila vzroke za gluhost, ki jih je več.

Tilen : Gluhim je težko, če ne morejo dobiti polžka – slušnega aparata. Všeč mi je bilo, kako se gluhi sporazumevajo med seboj s kretnjami.

Krištof : Vse mi je bilo všeč, še najbolj pa slušni aparat, s katerim smo poslušali.

Džana : Naučila sem se, da se tudi z gluhimi lahko sporazumevamo. Imajo svoje znake. Zanimivo se mi je zdelo, kako gluhi zapišejo besede.

Žan Mark : Obisk in predstavitev sta mi bila zelo všeč. Najbolj všeč mi je bil ušesni polžek, ker sem videl, da je z njim zelo težko kaj razumeti. Sedaj vem, da moram na ušesa veliko bolj paziti.

Korcare : Vse mi je bilo všeč in zanimivo. Zvedela sem nove stvari o življenju gluhih in naglušnih. Dobro je bilo poslušati s slušalkami.