V soboto, 3. marca 2018 je v KD Mengeš potekalo območno srečanje otroških in mladinskih folklornih skupin. Z odličnima nastopoma so se predstavili tudi naši učenci pod mentorstvom Boštjana Sveteta.

Na srečanju se je predstavilo 6 folklornih skupin iz domžalsko-kamniškega območja. Iz Mengša sta nastopili dve skupini, otroška in mladinska, obe pod mentorstvom Boštjana Sveteta.

Otroško folklorno skupino sestavljajo učenci od 1. do 6. razreda, predstavili so se s točko Pirhe šicamo. Mladinsko skupino sestavljajo starejši osnovnošolci, srednješolci in študentje, ki so se predstavili s točko Frižekson. Nastop obeh skupin je požel največji aplavz v dvorani (in to ne samo zato, ker so domačini), pričakujemo pa tudi spodbudno oceno strokovne komisije.

V sodelovanju s KD Svoboda, številnih staršev, glasbenikov in drugih prizadevnih posameznikov naši učenci vedno znova navdušijo gledalce, ki jih spremljajo. Letos jih čaka še nekaj izzivov, verjamemo, da jih bomo z zanimanjem spremljali tudi na nastopih, ki jih še čakajo.

Fotografije: Neža Jankovič