Pesem za dober dan

 

Naj bo dober ta dan,

le s soncem obsijan,

naj vsak oblak gre stran,

naj bo lep dan.

 

Naj se ti ne zgodi,

da žalost te ulovi,

ohrani upanje,

nasmehni se,

naj bo dober dan.

 

Daj, preženi prazne skrbi,

naj ne bo te strah noči,

ob tebi smo,

če dan se ti stemni,

tvoji smo prijatelji.

 

(Katja Gruber)

Pretekli konec tedna, od 8. do 10. aprila, smo se pevci mladinskega pevskega zbora po dveh letih premora spet udeležili intenzivnih pevskih vaj, ki so potekale v Bohinju. Veliko časa smo namenili učenju pesmi, ki jih bomo konec maja skupaj z ostalimi večglasnimi šolskimi mladinskimi pevskimi zbori zapeli na Zborovskem BUM-u. Seveda pa v času bivanja v domu ni manjkalo niti lepih razgledov, odlične hrane, dobre volje, sprehodov, razigranosti, smeha, timskega duha in ustvarjalnosti. Pevske skupine so se pomerile na glasbenem izzivu, najboljši v posameznih kategorijah pa so bili ob zaključku tudi nagrajeni. Družili smo se ob glasbenem kvizu, petju slovenskih pesmi, plesu in družabnih igrah. Pevci smo se od osebja doma poslovili s Pesmijo za dober dan ter ob prihodu domov z njo pozdravili tudi starše. Pevski vikend smo zaključili z več pevskega znanja in polni prijetnih vtisov:

  • Kratko in jedrnato: Bilo je čudovito!
  • Pevski tabor je presegel pričakovanja. V dveh dneh sem se naučila zelo veliko čudovitih pesmi. Učiteljice so bile super in so vikend zelo dobro splanirale. Vse je bilo zelo umirjeno in zabavno.
  • Bilo je zelo zanimivo. V petju smo se zelo poboljšali. Všeč mi je bilo, da smo se po več kot dveh letih lahko tudi podružili. Imeli smo zanimive večere z veliko izzivi. Bilo je zelo zabavno. Še bi prišla sem!
  • Vikend je bil poln zabave in zelo poučen. Seveda bi se ga želela še kdaj udeležiti. Naučila sem se veliko novih pesmi in spoznala veliko novih obrazov.
  • Bilo je prelepo. Pevske vaje so bile super, saj so bile sproščene, večeri pa odlični, saj smo plesali in peli. Čeprav smo bolj malo spali, nam je glasba vsak dan vlila novo energijo. Tudi družba je bila odlična!
  • Všeč mi je bila sproščenost, najbolj pa glasbeni večeri in disko. V dveh dneh vaj smo se naučili ogromno pesmi.
  • Bilo je nepozabno. Še pridem. Naučil sem se, da je treba poslušati druge in da ne smeš vreči puške v koruzo, ko ti kaj ne gre.
  • Ta vikend je bil super, saj nismo samo peli, ampak se tudi družili z ostalimi pevci. Tabor bi priporočila vsem, ki radi pojejo.
  • Všeč mi je bilo sproščeno vzdušje. Najboljše pa so bile večerne predstavitve skupin, glasbeni izziv in žur večer. V dveh dneh smo se naučili pesmi, ki nam morda prej niso bile povsem jasne oziroma jih še nismo znali.
  • Super, zabavno, žur do jutranjih ur, dober razgled, lepe sobe, dobra hrana, dobre učiteljice. Se vidimo naslednje leto!