Na zadnji četrtek, 21. 2. 2019, pred zimskimi počitnicami se na naši šoli, sedaj že tradicionalno, odvija zelo pester program obogatitvene dejavnosti z naslovom NARAVOSLOVNO POPOLDNE.

Za učence smo pripravili več zanimivih naravoslovnih vsebin.

Veliko učencev in njihovih staršev si je prišlo ogledat razstavo eksotičnih živali. Spoznali so njihove značilnosti, nekatere so lahko tudi prijeli in izvedeli veliko zanimivosti. Še posebej zanimiva je bila posebna vrsta bogomolke.

Kot vsako leto, se je tudi to leto »kurilo« v šoli. Na šolo smo povabili steklopihača, ki nam je predstavil svoje zanimivo ustvarjanje. Prav vsak učenec se je lahko tudi sam preizkusil v steklopihaštvu.

Na predavanju in delavnici o velikih zvereh v Sloveniji so obiskovalci dobili najbolj pristne predstave o delu biologa na terenu. Lahko so potipali kožuhe risa, volka in medveda ter primerjali lobanje, stopinje… Veliko pa so zvedeli tudi o novih naselitvah risov v Slovenijo.

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas in nas obiskali, še posebej pa našim učencem, ki so v šoli predstavili svoje ljubljenčke.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.
Foto: Metka Trobec in Simon Cirkulan