V četrtek, 15. 2. 2018 je bilo popoldne na šoli zelo živahno. Za učence smo pripravili več zanimivih naravoslovnih vsebin.

Veliko učencev in njihovih staršev si je prišlo ogledat razstavo eksotičnih živali. Spoznali so njihove značilnosti, nekatere so lahko tudi prijeli in izvedeli veliko zanimivosti.

Zelo jih je navdušila delavnica s poskusi s tekočim dušikom, zadovoljstvo je bilo tako veliko, da se je kadilo, in to dobesedno.

Na predavanju o školjkah so se učenci prepričali, da je svet školjk res čaroben in zagotovo bodo kdaj obiskali muzej školjk v Piranu.

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas in nas obiskali, še posebej pa našim učencem, ki so v šoli predstavili svoje ljubljenčke.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji (foto: Milan Burkeljca)

 

—————————————————————————

V četrtek, 15. 2. 2018 bomo imeli naravoslovno popoldne, ki ga izvajamo v okviru programa obogatitvenih dejavosti. Po zbranih prijavah objavljamo razpored dejavnosti.

Za učence 1. do 9. razreda, starše in druge obiskovalce bo od 15.30 do 18.30 na ogled razstava eksotičnih živali (v sodelovanju z Bioexo) in razstava domačih ljubljenčkov, ki jih bodo predstavili nekateri naši učenci – prijave za to niso potrebne, ogled je brezplačen

 

Urnik dejavnosti za učence, 5. do 9. razreda, ki so oddali prijavnico:

.- ob 15.30 v učilnici št. 6 – nekaj poskusov za naravoslovne radovodneže – tekoči dušik (izvajalec mag. Tomaž Ogrin, Inštitut Jožefa Štefana) – do 16.30

– ob 16.45 v učilnici št. 3 – čudoviti svet školjk v sodelovanju z Muzejem školjk iz Pirana – do 17.30

– ob 17.45 v učilnici št. 7 – raziskovalna delavnica z izvedbo analize vode iz pipe, reke in jezera – do 18.30

Kviza iz naravoslovja ne bo, ker se je prijavilo premalo ekip.

 

—————————————————————- obvestilo o izvedbi ——————————————————————–

K sodelovanju so povabljeni učenci od 5. do 9. razreda. Učenci so obvestilo s prijavnico dobili v šoli (7. 2.) oddati jih je potrebno do torka, 13. 2. 2018. Dejavnosti bodo potekale od 15.00 do 18.30. Podrobnejši urnik bomo objavili po prijavah.

Ponujene dejavnosti samo za učence 5. do 9. razreda:
– nekaj trikov za naravoslovne radovedneže (izvedel jih bo mag. Tomaž Ogrin, Institut Jožefa Štefana)
– čarobni svet školjk (gostimo muzej školjk iz Pirana)
– analiza vode – iz reke, jezera, pipe (raziskovalna delavnica z mikroskopiranjem)
– kviz iz naravoslovja

Naslednjih dveh dejavnosti se lahko udeležijo vsi učenci (od 1. do 9. razreda), ki jih to zanima in njihovi starši:

-nekateri učenci bodo v šolo prinesli svoje hišne ljubljenčke in jih predstavili vsem, ki jih bo zanimalo – povabljeni vsi učenci od 1. do 9. razreda, lahko tudi njihovi starši (ker bo predstavitev v obliki razstave)

razstava eksotičnih živali društva Bioexo, ki jo bomo gostili na šoli (različne vrste kač, pajkov, škorpijonov, žab…) od 15.30 do 18.30

Udeležba in obisk je brezplačen.

Naravoslovno popoldne 2018, obvestilo in prijavnica

Prijavnica na kviz iz naravoslovja