Verjamemo, da poznate Šolski sklad OŠ Mengeš. Njegova glavna naloga je zbiranje finančnih sredstev, s katerimi pomaga učencem iz socialno ogroženih družin ter pomaga pri zniževanju različnih šolskih programov.

Verjetno veste, da šolski sklad lahko podrete tudi s tem, da mu namenite del dohodnine. Do zdaj je šolskemu skladu uspelo na ta način že pridobiti nekaj sredstev. Upamo pa, da nam bo uspelo do konca koledarskega leta nagovoriti še več posameznikov, ki ste/so pripravljeni šolski sklad podpreti na ta način.

V kolikor se boste odločili, da nas podprete, je postopek zelo preprost, izpolnite obrazec, ki ga je nato potrebno poslati na finančni urad (FU Ljubljana, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana). Pošljete ga lahko sami ali pa ga otrok odda v šoli, ki bo vse zbrane obrazce nato poslala na finančni urad. Postopek lahko sami uredite tudi na https://edavki.durs.si/. Na obrazcu je že vpisan najvišji odstotek, ki ga v skladu z zakonom lahko namenite šolskemu skladu, to je 0,3%

Izpolnjen in podpisan obrazec lahko otrok odda svojemu razredniku / razredničarki, lahko pa ga odda tudi v tajništvu ali v lesen nabiralnik pred tajništvom, najkasneje do 20. 12. 2023.

Hvala za podporo in zaupanje.