Takoj ob prihodu smo odhiteli na prvo ustvarjalno pustolovščino po Fiesi in Piranu, kjer smo iskali različne fotografske motive in ideje za slikanje.

 

  1. DAN 

Popoldne smo se odpravili na plažo, kjer smo ustvarjali v naravi z naravnimi materiali (LAND ART).

Z zanimivimi in igrivimi podobami smo ustvarjali umetnine, katere niso mogli spregledati niti mimoidoči sprehajalci in nam tako namenili ogromno veselih pogledov. Očitno smo jim polepšali dan.

Na koncu smo predstavili svoje delo in pri tem obnovili likovno znanje in teorijo, usvojeno skozi vsa leta.

 

 

 

 

 

 

Večer smo namenili spoznavanju različnih žanrov fotografij, (z)možnosti urejanja fotografij in druge teorije.

 

  1. DAN

Z velikim navdušenjem smo šli obiskat naše »Land Art« skulpture, ki so tokrat bile zaradi plime pod vodo, kar je dodalo še dodatno čarobnost. Pot smo nadaljevali v središče Pirana, ogledali  smo si Tartinijev trg ter se sprehodili do svetilnika.

Kasneje smo v času dežja slikali morske motive in tako je nastalo ogromno čudovitih umetniških slik.

 

 

 

 

Pred večerom so nekateri tudi zaplavali v morju :), ko pa je sonce zašlo, smo se napotili ven in se preizkusili v nočnem fotografiranju in odkrivali posebno fotografijo risanja s svetlobo.

Na koncu smo tako zelo uživali, da smo se vračali večina s praznimi baterijami na telefonih. :))

  1. DAN

Priprava na odhod, preostanek časa pa smo izkoristili za umetniško izražanje naših vtisov.

Tako je nastala tudi zgodba o kitu in čarobni vili, ki je živela na obali …

King Bob, the god of the sea

 

 

 

 

 

 

Živel je kit po imenu Bob. Bil je zelo radodaren, prijazen in rad je pomagal ostalim kitom. Nekega dne je prišla zelo huda nevihta in Boba je odplaknilo na površje obale. Več dni je poskušal priti nazaj v morje, a zaman. Bil je že pri koncu z življenjem in ni imel več veliko energije. Njegove krike je slišala vila, ki je živela v bližini ter prihitela na pomoč. Poskusila ga je premakniti s svojimi močmi, a brez uspeha. Njegovo trpljenje je končala tako, da ga je spremenila v kamne, ki jih še danes lahko vidimo na obali v Fiesi.

Niki, Eva, Hana, Nik, Tinkara

Nekaj zbranih zapisanih utrinkov:
SPREHOD V PIRAN, PLAVANJE V MORJU, FOTOGRAFIRANJE IN RISANJE S SVETLOBO, SLIKANJE NA SLIKARSKO PLATNO, USTVARJANJE S KAMNI NA PLAŽI, BARVANJE KAMNOV, FOTOGRAFIRANJE, KREATIVNI SPREHODI, OBISK PIZZERIJE, IGRANJE KOŠARKE, NAMIZNI TENIS, DRUŽENJE, DRUŽABNE IGRE, CELOTNA IZKUŠNJA …