V petek, 24. 3. 2023, je na šoli zazvenel prav poseben koncert, ki sta ga v okviru kulturnega dne za šestošolce izvedla glasbenika Peter Kus in Gregor Hrovat. Naslov je Orkester izvirnih inštrumentov in še kako res je, da so učenci prisluhnili glasbi zelo posebnih inštrumentov.

Glasbenika Peter Kus in Gregor Hrovat sta učencem predstavila številne možnosti, ki jih nudi preprosto, doma izdelano zvočilo iz različnih materialov in vsakdanjih predmetov. Slednje so učenci preizkusili v drugem delu oz. v praktičnem delu programa, kjer so izdelali nenavadno pihalo. Poleg teh glasbil so učenci s seboj prinesli tudi svoja, doma izdelana preprosta glasbila, s katerimi so lahko izvedli preproste melodije ljudskih pesmi. Skoraj vsa glasbila so bila vredna pozornosti in pohvale.

Z učenci smo obiskali tudi Godbeni dom in prisluhnili predstavitvi delovanja naše Mengeške godbe, na katero smo zaradi številnih uspehov in sodelovanja z našo šolo zelo ponosni. Ob tem se še enkrat zahvaljujemo godbenici Zali Potočnik za prijazen sprejem in podroben opis delovanja godbe.

Dan dejavnosti smo zaključili z med oddelčno razglasitvijo najbolj melodično uglašenega glasbila, ki so ga naredili učenci in ob tem zaslužili malo sladko nagrado.

Skupna ocena za vsa glasbila je bila ODLIČNA, trdi učiteljica Nataša Banko, ki je pohvalila delo vseh učencev.