V petek, 7. 10. 2022 smo (končno) ponovno začeli s kolesarskimi izleti za učence, ki si tega želijo. Nadstandardni program z imenom Na kolo za kolesarčka OŠ Mengeš izvajamo že vrsto let. Gre za eno od obogatitvenih dejavnosti, ki se je sicer ne udeležuje veliko učencev, tisti, ki pa pridejo, so vedno zadovoljni in ponosni nase.
S skupino šestošolcev smo “odprli” jesensko sezono s prijetnim izletom do Eko resorta v Godiču in sicer v petek, 7. 10. 2022. S skupino učencev 7. do 9. razreda pa smo se v soboto, 8. 10. 2022 podali do Preddvora.

6. razred – izlet do Godiča (petek, 7. 10. 2022)

Skupinico učencev sva spemljala učitelja Ajda Opeka in Milan Burkeljca, ki sva bila na vse zelo ponosna. Nekateri so prvič prevozili tako dolgo pot, 28 km niti ni tako malo. Na poti smo spoznali marsikaj novega o krajih, mimo katerih smo se vozili, občudovali smo lepo okolico in jesenske barve, še posebej lepa je bila Kamniška Bistrica. Kdor je dobil kakšen žuljček, se bo le-ta hitro zacelil, ostali pa bodo lepi spomini na zanimivo in nasmejano kolesarsko popoldne.

S klikom na spodnji zemljevid, si lahko ogledate potek naše poti do Godiča.

Na cesti mimo Podgorja pri Kamniku.

Na novi kolesarski stezi med Kamnikom in Mengšem. Varno in sproščeno.

Foto: Ajda Opeka in Milan Burkeljca

 

7. do 9. razred – izlet do Preddvora (sobota, 8. 10. 2022)

Na megleno sobotno jutro smo se zbrali pred šolo. Hitro smo ugotovili, da bo šlo tokrat hitro. Učenci so dokazali, da so pravi kolesarski zanesenjaki, zato smo upali traso celo nekoliko podaljšati. Prevozili smo 50 km.

Po pizzi ponovno pripravljeni na pot.

 

Na poti med Cerkljami in Komendo.

Foto: Milan Burkeljca

 

Foto iz galerije: Samo Zelko