V soboto, 23. 9. 2017 se je skupina šestošolcev odpravila na prvi kolesarski izlet v tem šolskem letu. Odpravili smo se proti Stahovici in obiskali tudi Eco Resort v Godiču.

Startali smo v megli, vendar smo vedeli, da nas bo že v Kamniku pričakalo sonce. Ker je pot potekala brez težav, smo izlet podaljšali do Stahovice, do parkirišča pri Calcitu. Najbolj vztrajni smo se povzepli po 15% klancu proti Sv. Primožu, gor počasi, navzdol z velikim užitkom. Postanek v Godiču, kjer smo si lahko ogledali kopije bajt z Velike planine, smo izkoristili za počitek, malico, ogled živali in celo poroko smo videli. Pot nazaj je potekla večinoma ob reki Kamniški Bistrici. Za zaključek smo se ustavili še na kolesarskem poligonu »pumptrack« ob Kamniški Bistrici  na Viru pri Domžalah. Skratka, preživeli smo lep kolesarski dan brez vsakršnih težav in se že veselimo novih izzivov.

VIDEO: POGLEJ NAŠO POT

Program izvajamo v okviru obogatitvene dejavnosti Na kolo za kolesarčka OŠ Mengeš. Učenci, ki bodo opravili tri izlete, bodo prejeli “kolesarčka”, hkrati pa bodo kandidati za lepo glavno nagrado. In kaj bo to? Presenečenje, za katerega se splača potruditi.

Več fotografij (foto: Milan Burkeljca)