Otroška folklorna skupina pod mentorstvom Boštjana Sveteta je v petek, 5. maja 2017 nastopila na 21. reviji ljudskih pesmi, plesov in običajev v Rogaški Slatini Pika poka pod goro, v soboto pa še na regijskem srečanju otroških folklornih skupin na Bledu. V Rogaški Slatini je strokovna komisija OFS ocenila z zlatim priznanjem. Iskrene čestitke.

V petek zjutraj smo se z avtobusom odpravili na državno šolsko revijo otroških folklornih skupin »Pika poka pod goro« v Rogaški Slatini. Deževno vreme nam ni pokvarilo dobrega vzdušja in smo si tokrat pod dežniki najprej ogledali zdraviliški kompleks in se po kosilu posladkali s sladoledom. Sledila je že generalka na odru in priprave za nastop na reviji. V lepih folklornih oblekah in z urejenimi kitkami pri deklicah je bilo vse pripravljeno za naš nastop. Odplesali smo zelo dobro, za kar smo si po mnenju strokovne žirije, ki je spremljala vse folklorne skupine, prislužili Zlato priznanje. Bravo!!

Takoj naslednji dan, v soboto pa smo bili spet na avtobusu, ki je tokrat peljal na Bled, na regijsko revijo najboljših folklornih skupin na Gorenjskem. Za razliko od prejšnjega dne nas je Bled pozdravil v prelepem sončnem vremenu, skupaj z radovednimi naključnimi sprehajalci ob jezeru, ki so nas opazovali na vaji pred nastopom. Tudi tu smo najprej preskusili oder na generalki in se pripravili na nastop. Učenci so ponovno nastopili odlično in prejeli velik aplavz in kasneje tudi lepe ocene.

Po nastopih in ob vračanju domov pa se je veselo vzdušje nadaljevalo ob prepevanju lepih slovenskih pesmi in obilici smeha, ko smo obujali doživetja obeh folklornih dni.

Čestitke učencem in učenkam za dosežene odlične rezultate in le v veselih ritmih tako naprej.

Boštjan Svete
mentor otroške in mladinske folklorne skupine