Prvič se o Iskricah začne šušljati tam nekje na začetku oktobra, ko razredniki v prostih trenutkih vročično razglabljajo o idejah za dobrodelni sejem.

Te ideje se začnejo v mlajših triadah uresničevati že v sredini novembra, vrhunec ustvarjanja za starejšo triado pa je bil letos 2. decembra, ko se je peklo (tudi zažgalo), lepilo (tudi prste), žagalo (ne prstov) in obilno posipalo z bleščicami, da bi bili izdelki učencev pripravljeni za prvo decembrsko soboto, ko se je odvijal sejem Iskrice v očeh.

Dan je minil v prijetni gneči, druženju, glasbi, nakupovanju in tudi hranjenju ter razmišljanju o dobrodelnosti na delavnicah za učence. Zahvala gre tudi članom Turističnega društva Mengeš za sodelovanje pri izdelavi adventnih venčkov in donacijo v obliki slastnega peciva na njihovi stojnici.

Nekatere stojnice so bile prazne že pred koncem sejma, druge pa so ponudile tudi kakšno dramatično razprodajo, prav vsi prispevki pa gredo v šolski sklad, ki bo zaradi Vaše radodarnosti, dragi obiskovalci, tudi v prihodnje izpolnjeval svoje poslanstvo. Hvala.

Se vidimo prihodnje leto?

Fotografije: Lojze Kalinšek