V sredo, 22. 3. 2023, so na osnovni šoli Šmartno pod Šmarno goro organizirali četrtfinalni turnir državnega prvenstva v odbojki za starejše dečke.

V četrtfinale skupine F so se uvrstile tri osnovne šole: OŠ Staneta Žagarja Kranj, OŠ Šmartno pod Šmarno goro in OŠ Mengeš. Igrali smo vsak z vsakim. V polfinale se uvrsti samo ena najboljša ekipa, ostali dve izpadeta iz tekmovanja.

Najprej smo se pomerili z domačinom (OŠ Šmartno). Tekma je bila zelo izenačena in napeta. Bila je prava drama. Žal smo izgubili. Fantje so dali vse od sebe, nimam jim kaj zameriti. V drugi tekmi smo igrali z OŠ Staneta Žagarja iz Kranja. Bilo je zelo napeto in dramatično. Spet sreča ni bila na naši strani in smo izgubili. V tekmi za prvo mesto sta se nato pomerila OŠ Šmartno in OŠ Staneta Žagarja. Zmagala je OŠ Šmartno. Drugo mesto je pripadlo OŠ Staneta Žagarja. Naša šola pa je bila tretja.

Na fante sem zelo ponosen, dali so vse od sebe. Zame osebno so zmagovalci. Držali smo se svoje poti, žal nam je zmanjkalo malo sreče. Vso odgovornost za izpad iz nadaljnjega tekmovanja prevzamem jaz.

Rad bi se zahvalil tudi lanskim devetošolcem (Marku, Nejcu, Zacku in Erazmu), ki so šli z nami na OŠ Šmartno pod Šmarno goro, ter navijali za nas.

Ekipo fantov pa čaka še ena tekma, ki bo prava poslastica za vse gledalce. V torek, 25. 4. 2023 se bomo namreč v naši športni dvorani pomerili učitelji OŠ Mengeš ter ekipa fantov, ki je dosegla enega največjih uspehov v odbojki na naši šoli v zadnjem desetletju.  

                                                                                                   

 

Aleš Koštomaj, vodja ekipe in trener