Z dnevom slovenskega športa, ki ga praznujemo 23. septembra, se v Sloveniji uradno začnejo aktivnosti v okviru evropskega tedna športa.  Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite je v okviru evropskega tedna športa, 30. septembra 2022, pripravila poseben dogodek »Dan s parašportniki«, ki se je letos že drugič odvijal v novi športni dvorani v Mengšu. Dogodka, ki se je začel ob 8.00 in je potekal do 14.00, se je udeležilo veliko naših učencev, ki so bili nad predstavitvami navdušeni.

Četrtošolci s parakolesarjem Anejem Dopliharjem, udeležencem olimpijskih iger v Tokiu

V središču dogajanja je bil prikaz različnih parašportov, kot so paralokostrelstvo, paranamizni tenis, boccia, košarka na vozičkih in parakolesarstvo. Učenci so se tako lahko med šolskimi urami športa spoznali in se preizkusili v različnih parašportih ter osebno srečali in spoznali slovenske parašportnike.  V dvorani so nam pridružili paraolimpijci Luka Trtnik, Andreja Dolinar in Anej Doplihar ter še nekaj parašportnikov, ki so v živo pokazali športe, s katerimi se ukvarjajo.

Z dnevom s parašportniki se je tudi uradno zaključuje praznovanje evropskega tedna športa v Sloveniji.

Veseli, ponosni in hvaležni smo, da je Zveza za šport invalidov Slovenije, Slovenski paraolimpijski komite, predstavitev izvedla v Mengšu in da so imeli naši učenci možnost v živo doživeti toliko zanimivih stvari in da so poleg predstavitve različnih športov, razmišljali tudi o pomenu discipline, vztrajnosti in premagovanju ovir. Prava šola za življenje.

Več o dogodku si lahko ogledate:

Na straneh domzalec.si

na portalu RTVSLO

V galeriji si lahko ogledate nekaj fotografij (foto: Milan Burkeljca)