4. dan

Še en zasneženi dan. Po jutranji telovadbi smo odšli na zajtrk, pri katerem smo lahko jedli med, maslo, kruh, kosmiče in še veliko drugih dobrot. Po pol ure premora smo odšli na Zelence, kjer je naravni rezervat. Hodili smo približno uro, da smo si ogledali močvirje. Še pred tem smo reševali učni list.Ko smo se vrnili v dom, smo pojedli kosilo. Za kosilo smo imeli kislo zelje, kruhove cmoke, pečenice in za sladico odličen kompot. Pred kosilom so C jevci tekli na smučeh. Po kratkem pogovoru s pedagoginjo Nino smo imeli orientacijski tek . Na tek smo odšli v mešanih skupinah A in C razred. Na orientacijskem teku smo reševali različne naloge o skakalnicah, terenskem delu in podobno. Ko smo končali, smo se šli različne družabne igre. Četrtek je še vedno naš večer, ker bomo imeli za konec igro Pokaži, kaj znaš oz. predstavitve po sobah. Jutri nas čakajo še zadnje aktivnosti in odhod proti domu.

Nika Zorč, Lina Herman, Tai Huskić Petrov, Matic Travnikar in Jakob Drolc

3. dan

Zjutraj smo nekateri podaljšali svoj spanec za celih 10 minut, zato smo se morali s polno hitrostjo urediti in odpraviti na jutranjo telovadbo. Vsi prebujeni od mrzlega zraka smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku je sledilo urejanje sob in nato priprave na pohod v Tamar. Nadeli smo si gamaše in začeli gaziti proti Tamarju. Ko smo se vrnili s pohoda, smo se odpravili na kosilo. Potem je sledil počitek in nato krpljanje ter risanje profila letalnice bratov Gorišek. Po eni in pol ure prostega časa je sledila večerja. Siti smo se odpravili na večerni program in se po njem umili ter zadrnjohali.

Tristan Vid Baš in Rok Golob

Zjutraj smo se zbudili in odšli na jutranjo telovadbo. Pojedli smo zajtrk in se odpravili v Tamar. Izvedeli smo, da ga domačini kličejo Zelje. Ime Tamar pa izvira iz zgodovine, saj je tam bila ovčja sirarna. Tam, kjer so se pasle ovce, so bile ograje in tem ograjam se je reklo tamar. V planinski koči smo si naročili kakav, pomfri, čips, čaj… Preden smo se vrnili nazaj, smo se kepali pred kočo. Nato smo odšli domov, kjer smo pojedli kosilo in imeli odmor. Po odmoru smo risali profil letalnice bratov Gorišek. Nato smo šli hodit s krpljami. Pred tem smo pogledali film o zgodovini teptanja snega na Velikanki. Zdaj imamo prosti čas in ugotovili smo, da čas zelo hitro beži. Čez pol ure imamo večerjo in za tem predavanje o hribih. Danes je bilo zelo zabavno in zelo smo že utrujeni. Komaj čakamo jutri!

Lija Rozalija Cerar in Manca Brezovnik

2. dan

Danes smo se zbudili malo po 7. uri in se pripravili na jutranjo telovadbo, ki je bila zaradi jutranjega snežnega meteža v telovadnici. Po zajtrku smo se C razred odpravili v telovadnico, kjer smo plezali po plezalni steni, A razred pa smo imeli priprave na orientacijo. Po malici smo delavnici zamenjali, tako da smo vsi vse sprobali. Po okusnem kosilu smo C razred odšli na ogled nordijskega centra in skakalnic, A razred pa na obisk v muzej v Rateče. Po gazenju snega, kepanju, valjanju v snegu in obilni večerji smo se šli socializacijske in družabne igre v telovadnici. Predvsem smo se zabavali med pantomimo in pokurili še zadnje atome energije pred zasluženim spanjem. Jutri nas čaka pohod v zasneženi Tamar.

Maks Svete

1. dan

Prvi dan CŠOD-ja smo preživeli zelo zanimivo in aktivno. Kosilo je bilo reeees odlično. Po kosilu pa smo se razdelili v dve skupini. A-jevci smo se odpravili na ogled skakalnice in tekaškega centra. Na koncu pa smo se povzpeli še na Planiško velikanko.
C-jevci pa smo si ogledali muzej v Ratečah. Videli smo narodne noše in nekaj filmov o tukajšnjih običajih. Poskusili smo se tudi v namišljenem skakanju kot tapravi skakalci. Po večerji smo se vsi skupaj odpravili na nočni pohod v Tamar v družbi snežink in naglavnih lučk. Dan je bil zelo naporen, a je bil vsem zelo všeč, ker smo se ta dan veliko naučili.
Lepo pozdravljamo svoje starše.

Zala Labignan, Zala Škrlep in Kleopatra Zadnikar