Tudi letos se v okviru skupine Pozitivna psihologija pričenja sklop brezplačnih predavanj za starše z naslovom KER SE UČENJE NIKOLI NE KONČA – 4. ŠOLA ZA STARŠE. Predavanja izvajajo izjemno kvalitetni predavatelji, teme so vedno aktualne. Sodelovanje na predavanjih priporočamo vsakemu staršu.

Program vključuje 9 predavanj na temo starševstva in vzgoje, ki bo potekal vsako sredo in soboto od 3do 31. januarja 2024 ob 19:00 prek spletaZačne se 3. 1. 2024 ob 19:00 preko spleta, vsa predavanja so brezplačna.

Več informacij o dogodku je na voljo na naši spletni strani.

Brezplačno se prijavite preko spletnega obrazca

—————————————————————————————–

O PRVEM PREDAVANJU (3. 1. 2024)

Predavanje Medvrstniško nasilje pri otrocih in mladostnikih – izziv za starše bo prijeten uvod v 4. šolo za starše. Dobili bomo odgovore na številna vprašanja:

  • Zakaj se sploh ukvarjati z medvrstniškim nasiljem?
  • Kdaj govorimo o medvrstniškem nasilju in kdaj o konfliktih med dvema otrokoma?
  • Kateri so najpogostejši miti v zvezi z medvrstniškim nasiljem?
  • Kaj »poganja« medvrstniško nasilje in zakaj ga je težko zaustaviti?
  • Kako kot starš pristopiti k preprečevanju in zaustavljanju medvrstniškega nasilja?

KDO JE TOKRATNA GOSTJA, DR. SONJA PEČJAK?

Predavala bo dr. Sonja Pečjak, ki je redna profesorica pedagoške psihologije na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete v Ljubljani. Kot predavateljica in raziskovalka se ukvarja z raznovrstnimi temami s področja pedagoške psihologije – s preučevanjem psihologije branja in pismenosti, s procesi samoregulacijskega učenja, karierne orientacije, šolskega psihološkega svetovanja, pa tudi medvrstniškega nasilja. V okviru obveznih in izbirnih predmetov predava o problematiki medvrstniškega nasilja.  Je avtorica številnih znanstvenih člankov s področja medvrstniškega nasilja in soavtorica knjige »Medvrstniško nasilje v šoli«.

Informacije o predavanju preko spleta:

Predavanje boste lahko spremljali v soboto točno ob 19h na kanalu Pozitivna psihologija za boljše življenje na Facebooku (tukaj) in na YouTube-u (tukaj).

Po približno 50 minutah predavanja sledi še 15-minutni pogovor s predavateljico. Odgovarjala bo na vaša vprašanja, ki jih boste zapisovali med komentarje na FB in YT.

Predavanje Medvrstniško nasilje pri otrocih in mladostnikih – izziv za starše so še posebej podprli razvojno naravnani podporniki: Zavarovalnica TriglavPetrolLoterija SlovenijeBiotehniški izobraževalni center Ljubljana, OŠ Brezovica pri Ljubljani, OŠ Dutovlje in OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika.

Ostali podporniki dogodka: Univerza Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana, Medis, Adria Home, Dewesoft, UniCredit Bank, Herman & partnerji, Ewopharma in Interzero, in izvedbenim partnerjem dogodka: VideolecturesAX ProductionKliping SlovenijaSkupina Primera ter UMNA (Kreativni razvoj in učinkovito sodelovanje).