V nedeljo, 4. junija 2023, bo potekal tradicionalni dogodek Vsi na trim v organizaciji Turističnega društva Mengeš, ponovno pa se dogodku pridružuje tudi naš šolski sklad. Letos bo osrednja tema 50-letnica odprtja trim steze, zato bo dogajanje bolj pestro kot običajno.

Morda si z družino v nedeljo dopoldne rezervirate čas in se kadarkoli od 8.00 do 13.00 odločite, da se sprehodite po trim stezi in izkoristite čas za zdrav življenjski slog in druženje.

Člani TD Mengeš pripravljajo nekaj programa. Ob 9.00 bo na začetku trim steze (parkirišče) slovesna otvoritev dogodka z nastopom Mengeške godbe in kratkimi nagovori. Če boste na trim stezo prišli ob 10.00 ali 12.00 se lahko udležite vodene vadbe po trim stezi. Še posebej za otroke pa bo zanimiv izziv, nagradni akcijski pohod ob uporabi QR kod (vprašanja in naloge bodo povezane z Mengšem in njegovo preteklostjo), ki ga pripravlja TD Mengeš. Dogajanje se bo zaključilo z druženjem na Mengeški koči ob 14.00.

Člani šolskega sklada bodo obiskovalcem predstavljali njegovo poslanstvo in delovanje, hkrati pa bodo na startu zbirali prostovoljne prispevke, ki jih bomo namenili za naše učence iz socialno ogroženih družin, pripravljajo pa še nekaj presenečenj.

Upamo, da se v nedeljo v čim večjem številu vidimo na mengeškem trimu.