TRADICIONALNE ŠOLSKE PRIREDITVE

V nadaljevanju vam na kratko predstavljamo prireditve: Otroški živ žav, Sonce za vse, Iskrice v očeh, Kdor vesele pesmi poje in Šolo tako in drugače. Fotografije: arhiv OŠ Mengeš

OTROŠKI ŽIV ŽAV (v mesecu oktobru)

Otroški živ žav je ena od naših tradicionalnih šolskih prireditev. Praviloma jo izvedemo v prvi polovici oktobra, ko obeležujemo mednarodni teden otroka. Prireditev poteka popoldne na zunanjih površinah šole.

Utrinek iz leta 2017

Naši učitelji in povabljeni gostje pripravijo vrsto zanimivih dejavnosti, na katere povabimo naše učence, pa tudi njihove starše, bratce in sestrice, dobrodošli pa so tudi drugi obiskovalci. Dejavnosti najbolj pritegnejo učence od 1. do 5. razreda, zanimivo pa je tudi za mlajše in starejše otroke.

Gasilci vedno radi sodelujejo na naši prireditvi in predstavijo veliko zanimivih stvari.

Dejavnosti in delavnice so iz različnih področji: likovne, športne, raziskovalne, ustvarjalne, plesne ipd.Zanimive dejavnosti in predstavitve izvedejo naši gostje, najpogosteje so to gasilci, policisti, prostovoljci mladinskega centra AIA,Turistično društvo Mengeš, mengeški čebelarji in drugi.

Slastne palačinke zelo teknejo.

Priredite ima tudi dobrodelno noto, saj z donacijami za palačinke zbirnamo sredstva za naš šolski sklad, ki med drugim pomaga otrokom iz socialno ogroženih družin.

Več fotografij iz preteklih let si lahko ogledate v galeriji.

————————————————————————————-

SONCE ZA VSE (v mesecu novembru)

Sonce za vse je osrednja dobrodelna prireditev šolskega sklada, ki jo praviloma izvedemo v mesecu novembru. Prireditev je največkrat zasnovana kot dobrodelni koncert, na katerem nastopijo glasbeni izvajalci različnih glasbenih zvrsti. Ponosni smo, da nam je na prireditvi uspelo gostiti že veliko znanih slovenskih pevk in pevcev ter glasbenih skupin. Sonce za vse je prireditev, ki so poznajo in vsako leto nestrpno pričakujejo številni Mengšani, tudi tisti, ki nimajo (več) svojih otrok v naši šoli. Obiskovalci so vsakič navdušeni nad kvaliteto in pestrostjo izvedenega programa. Z donacijami, ki jih obiskovalci namenijo šolskemu skladu, pomagamo učencem iz socialno ogroženih družin. To podpirajo tudi vsi nastopajoči, ki svoj nastop vedno poklonijo za dober namen.

Novembra 2022 bomo izvedli že 18. po vrsti.

Nekaj fotografij iz preteklih prireditev:

Nastop Neishe, skupaj z Mengeško godbo, 2019

Učenka Neža Juvančič v skupnem nastopu z Neisho, november 2019

Nastop Sanjskih deklet, november 2016

Nastop članov Plesne šole Miki, november 2015

Veteranska godba Mengeš, november 2012

Challe Salle, november 2012

Saška Lendero, november 2011

Otroška folklorna skupina OŠ Mengeš, november 2017

 

 

ISKRICE V OČEH (v mesecu decembru)

Gre za dobrodelni prednovoletni sejem in je eden najbolj obiskanih in priljubljenih šolskih dogodkov sploh. Obiskovalci so predvsem starši in sorodniki naših učencev. Vsi učenci šole pod mentorstvom svojih učiteljic in učiteljev pripravijo različne izdelke, ki jih na sejmu (ki bo 3. 12. 2022 prvič potekal v novi športni dvorani), ponudijo v zameno za prostovoljne prispevke, ki jih namenimo za šolski sklad.

Na stojnicah se vsako leto pojavijo zelo različne in zanimive stvari, med njimi je veliko uporabnih za predpraznični čas. Z zbranimi sredstvi, ki jih šolski sklad nameni tudi za učence iz socialno manj spodbudnih družinskih okolij, zagotovo prižge veliko iskric v očeh. Naša prizadevanja za dobrodelnost že vrsto let podpira Turistično društvo Mengeš, ki za ta namen pripravi lepe praznične dekoracije in sladice.

Utrinek iz leta 2019, še v stari telovadnici

Učenke s košarami dobrih misli, leto 2018

Iskrice v očeh, dobesedno, leto 2017

Leto 2015

———————————————————————————————————————–

KDOR VESELE PESMI POJE (februar ali marec)

Na šoli zelo uspešno deluje več prevskih zborov. Že vrsto let jih vodi naša učiteljica in zborovodkinja Nataša Banko. Pevski zbori nastopajo ob državnih praznikih na številnih šolskih proslavah, pogosto jih lahko vidimo tudi na različnih prireditvah v KD Mengeš. Ker lahko brez nastopov motivacija učencev hitro pade, v mesecu februarju ali marcu pripravimo osrednjo prireditev Kdor vesele pesmi poje. To je odlična priložnost za predstavitev bogatega programa, na katerega se učenci pripravljajo celo šolsko leto. Na prireditvi se pogosto predstavijo tudi naši nadarjeni učenci glasbeniki solisti in občasno tudi otroška folklorna skupina, ki deluje na šoli.

Fotografije: arhiv OŠ Mengeš