Verjamete, da sedmošolci v okviru pouka sestavljamo lego kocke?
Verjamete, da lahko spoznavaš sebe z lego kockami?
Verjamete, da lahko čas prehitro mine?
No, mi to verjamemo, ker smo to doživeli na junijski delavnici TO SEM JAZ.

Pedagoginja Nina je prinesla v razred posebne komplete lego kock Build To Express, s katerimi smo spoznavali samega sebe in sošolce in ob katerih so se nam navdušeno zasvetile oči.

Delali smo v skupinah po štirje učenci.

Čakali so nas izzivi, katere nam je pedagoginja prebrala oz. smo imeli napisane na listkih. Vsak izziv smo gradili 3 minute (seveda bi mi z veseljem ta čas še podaljšali oz. smo malo tudi ga). Po vsakem izzivu smo zgrajeno predstavili ostalim članom v skupini, nato lego kocke pospravili in se lotili novega izziva.

V prvem izzivu smo razmišljali, katere so naše kvalitete, osebnostne lastnosti, na kaj smo pri sebi najbolj ponosni, glede česa nas drugi pohvalijo, kaj smo že dosegli v svojem življenju, s katerimi hobiji se ukvarjamo…skratka: kdo smo. Zgradili smo modele, ki prikazujejo nas kot edinstveno osebo.

V drugem izzivu smo razmišljali o tem, kateri dogodki in okoliščine oz. stvari in osebe so najbolj vplivale na nas, da smo taki kot smo. Opazili smo, da so  starši zelo pomembne osebe.

Pri tretjem izzivu smo morali uporabiti domišljijo, saj smo pogledali v prihodnost. Zamišljali smo si sebe v prihodnosti, čez 20 let: Kako izgleda v prihodnosti? Kaj točno počneš v prihodnosti? Kakšen je tvoj način življenja? Kateri poklic opravljaš? Kakšen si? Kdo si? V kaj verjameš? Komu pripadaš? Kaj ti je v prihodnosti pomembno? Kako in o čem razmišljaš? Kako se počutiš?

V razredu je bilo seveda  ves čas živahno, aktivno in ustvarjalno. Zelo smo uživali in spoznali veliko zanimivega o sebi in drugih. Upamo, da nas »legice« doletijo še kdaj!