Četrtek, 16. 2. 2023 … kako poseben in prazničen dan je bil to za naše prvošolce! Na hodnikih šole je bilo slišati iskren vrisk in smeh. Vas zanima, kako so se imeli? Preberite do konca in si oglejte fotografije.

DOPOLDNE

Učenci so se izmenjevali na štirih delavnicah. V razredu so imeli igro po želji, v avli so plesali. Ples jih je popeljal v svet domišljije. Tam je vse mogoče, kajne? Tako vneto so plesali, da so nekateri izgubili svoje copate. Zato so se podali na pot čez gozd (telovadnica) do hiše Muce Copatarice. Čakale so jih prave gibalne ovire: plazili so se  pod grmovjem, prečili globok  potok, splezali na visoko drevo, skočili ter se zapeljali po gozdnem toboganu. Nazadnje so le našli mucino hišo, kjer so bili izgubljeni copatki. Obuli so jih in hitro tekli nazaj domov. Domišljija res nima meja. Takega mnenja je tudi čisto pravi gusar, ki jih je obiskal. Pa ne kar tako! Nekje je našel zemljevid izgubljenega zaklada in prav ta ga je vodil do mengeške šole. Otroci so mu ga pomagali iskati. Zaradi dobrih detektivskih veščin in znanja so ga nazadnje zares našli. Bili so pravi čokoladni zlatniki. Otroci se gusarju iskreno zahvaljujejo: »Arrrr!« Ja, tako se po gusarsko reče hvala. Aja, še to: če ga morda srečate kje na morju, mu pomahajte ali ga pocukajte za rokav, morda pa ima v svoji skrinjici še kaj zakladov za vas.

 

POPOLDNE

Učenci so se skupaj z učiteljicami kar nekaj časa pripravljali na prvi pravi nastop na velikem odru. Veseli smo bili, da smo se po koronskem času lahko zopet zbrali v kulturnem domu Mengeš.

Svet okrog sonca se vrti,

vse se ponavlja, čas hiti.

Zima, jesen, poletje, pomlad,

sanjam predaj se, ostani mlad!

Na mengeški šoli so štirje oddelki prvih razredov in vsak razred ima svojo barvo (rumeno, oranžno, modro in zeleno). Kaj bi še lahko bilo na 4? To sta se spraševala simpatična četrtošolca Julija in Maks, ki sta nas vodila skozi večer. Hmm … štirikolesnik, štiriperesna deteljica, štiri v vrsto, sta premišljevala in nazadnje prišla do: »Štirih letnih časov! Kakšno srečo imamo, da živimo na tem koščku našega planeta.« Vsak razred je predstavil vsebino in značilnosti enega izmed letnih časov preko plesnih in pevskih točk. Ste že našli povezavo z barvami? Ja? Ne? Ali je vse to le naključje? Morda. Zagotovo pa vemo, da »Svet okrog sonca se vrti«. To je bila zadnja in skupna plesna točka. Hvala, otroci, ker ste nas popeljali skozi letne čase tako, kot znate samo vi. Čestitke vsem učiteljicam, ki so pripravile res bogat program. Tudi gospod ravnatelj Sašo Božič je bil navdušen, zato jim je namenil nekaj pohvalnih besed. Za trud in sodelovanje pa so bili vsi nagrajeni s predstavo »Tika taka« v izvedbi Mojce in Kaličopka.