Čas, ko zaradi izrednih okoliščin ostajamo doma, je vsekakor poseben, še posebej za otroke. Prvotno veselje, da bo šola zaprla svoja vrata, je verjetno v marsikaterem domu zamenjalo rahlo razočaranje ob dejstvu, da je (šolsko) snov vseeno treba predelati. A kljub temu ostaja precej časa, ki ga otroci lahko namenijo igri, gibanju na svežem zraku (skladno s priporočili NIJZ) in drugim dejavnostim.

Je pa ta čas tudi težek in naporen, še posebej za tiste starše, ki skrbijo za predelano snov večih otrok ter hkrati še delajo od doma. Na preizkušnji so tudi odnosi znotraj družine, za katere nam v (prehitrem) običajnem tempu življenja velikokrat zmanjka časa.

Po poročanju nekaterih staršev so učenci iz OPB 9 dodobra izkoristili čas za igro. Veseli me dejstvo, da lahko učenci uživajo v igri brez elektronskih naprav ter tako posegajo po preprostih igrah, v katerih uživajo, hkrati pa se tudi nekaj novega naučijo. Pridno delajo domače naloge, pomagajo staršem pri hišnih opravilih ter skrbijo za svoje zdravje z gibanjem.

Nekateri v teh dneh praznujejo rojstni dan, zato jim želim vse najboljše, prav tako pa tudi vsem ostalim veliko dobre volje, pozitivne energije, predvsem pa ostanite zdravi vi in vaši najbližji.