Veličastno. Ganljivo, Fantastično. Skratka, super. Takšni so bili komentarji čisto vseh obiskovalcev, ki so imeli srečo, da so lahko v soboto, 16. 12. 2017 v polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, prisostvovali veličastnemu zborovskemu koncertu, Potujoča muzika, ki ga Javni sklad RS za kulturne dejavnosti priravi na vsaki dve leti. Posnetek prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Med približno 500 nastopajočimi učenci iz 16 različnih osnovnih šol iz cele Slovenije, je nastopilo tudi 43 naših učencev, ki nastopajo v mladinskem pevskem zboru. Po nekaj manj kot trimesečnih intenzivnih pripravah, so imeli čast in priložnost nastopiti na veliki prireditvi, kamor so povabljeni samo najboljši zbori iz države. Izjemno zahteven in zanimiv program so izvedli brezhibno in navdušili obiskovalce in prisotne strokovnjake.

Iskrene čestitke vsem našim pevkam in pevcem ter njihovi zborovodkinji, Nataši Banko. Iskrena hvala staršem za podporo  šolskemu skladu OŠ Mengeš in Občini Mengeš, ki sta sofinancirala strokše za priprave, ki so potekale v Bohinju.

Vse, ki se koncerta niste mogli udeležiti, obveščamo, da bo 1. 1. 2018 posnetek koncerta predvajan na TV SLO (naknadno vas obvestimo o točnem terminu).

Hkrati pa vas že zdaj vabimo na našo osrednjo pevsko prireditev, ki bo 18. januarja 2018 v KD Mengeš, na kateri bo mladinski pevski zbor izvedel del programa s Potujoče muzike.

Fotografije z generalke: Milica Tomšič

Uradne fotografije s prireditve (Javni sklad RS za kulturne dejavnosti)