»Pisma prijateljstva te v srce obiščejo.
Postanemo bolj povezani.«

Pisma prijateljstva nas peto leto zapored zelo povezujejo, razveseljujejo in nam polepšajo februarske dni. Dejavnost Zdrave šole je potekala tudi letos v tednu pred počitnicami.

Letos je bilo pisem RES OGROMNO, za posamezne razrede smo jih morali zapakirati v več mapic.
Veliko predstavnikov razredov je prineslo pisemca kar v škatlah, nekateri so izdelali posebne nabiralnike.
V nekaterih razredih so pisma napisali prav vsi. Ali pa posamezniki, ki so napisali pisemca za večino sošolcev in so se že zjutraj pojavili z zajetnim kupom pisem in povedali, da so jih pisali celo popoldne. Nekateri so pripravili cele pakete za prijatelje. Le kaj se je skrivalo v njih?
Veliko pisem so si pisali bratje in sestre. Celo en očka je prinesel pisma od sina, ki je zbolel, a je vseeno napisal doma pisemca.
Kar precej pisem je bilo tudi za učitelje, kuharice in gospoda ravnatelja. Pa tudi nekaj učiteljic je naskrivaj oddalo pisemce.

Tako se je nabralo za pet škatel pisemc, ki so čakala na četrtkove poštarje prijateljstva – zdravošolce. Ti so navdušeni in poskočni pisma dostavili prejemnikom in jim zagotovo polepšali dan. Pisma so prejeli prav v vseh razredih.
To je bil tudi namen, saj so pisma prijateljstva namenjena pozitivnim sporočilom, vzpodbudam, pohvalam in zahvalam našim prijateljem.
In imeti ter ohranjati prijateljstvo je zelo pomembno.

MNENJA ZDRAVOŠOLCEV:
• Pisma prijateljstva razveselijo vse. Prejemnike in pošiljatelje.
• Pisma prijateljstva lahko pričakuješ, če imaš najboljšega prijatelja.
• Pisma prijateljstva te v srce obiščejo. Postanemo bolj povezani.
• Ko sem prišla v razred, so vsi zavpili: »PISMAAAA!!!«
• Pisma prijateljstva pričarajo nasmehe na obraze. So nekaj, zaradi česar so prijatelji še bolj povezani. Pisma štejejo več kot elektronska sporočila.
• Pisma te razveselijo. Odkriješ pravega prijatelja. Lahko si pošlješ tudi velike pakete.
• Ko so se začela pisma prijateljstva, smo zdravošolci razvrščali pisma. Ko je bil naslednji četrtek, smo delili pisma.
• Pisma so zares super.
• Ko sem delila pisma prijateljstva, sem se počutila dobro. Pisma prijateljstva so dobra in povedo nekaj dobrega v nas. Odkrijemo prave prijatelje, ki nam napišejo pisma.
• Pisma so zares super, ker razveselijo vse, ki jih dobijo. Vsem dobitnikom pričarajo nasmeh na obraz!
• Ko sem videla svojega prijatelja veselega, sem vedela, da je bilo vredno napisati pismo. Res sem vesela, da smo ena tistih šol, ki ima pisma prijateljstva.

Z mislijo »Pozitivne besede so kisik za dušo« se zahvaljujemo vsem, ki ste svoja pisemca oddali in tako pomembno prispevali k prijateljstvu na naši šoli!
Zahvaljujemo se vsem učencem, ki ste nam pomagali razvrščati pisemca in seveda vam učiteljem, ki ste nam s svojo podporo zelo pomagali, da je dejavnost več kot uspela. HVALA 😊

Zdravošolci