4. DAN:

Po celovečernem filmu je bilo prav prijetno zaspati. Jutranje bujenje pa je bilo presenečenje: prebudila nas je glasba in jutranja telovadba se je dogajala v morju!

Temeljito se pripravljamo na današnji zaključni večer, ko se bo sta oddelka 3. a in 3. b z nastopi predstavila drug drugemu. In učiteljem. Najprej smo imeli veliko tremo, a ko smo na generalki ugotovili, da nastopati le ni tako hudo, smo od ponosa in samozavesti kar malce zrasli.

Na plavanju je pa zdaj že prav napeto – sploh, ko se odmor v bazenu spremeni v merjenje moči z učitelji. Starši, kar pripravite se, saj z nami domov prihajajo morski konjički, delfinčki, kiti, morski psi in še kakšno morsko bitje se lahko prikrade.

Z mislimi smo tudi že malce pri jutrišnjem dnevu – to bo čisto zadnji dan tretjega razreda! Hitro je minilo. In seveda, spakirati bo treba za domov. Nam bo uspelo vse spraviti v potovalko?

3. DAN:

Športne igre po včerajšnji večerji so nas tako prevzele (in tudi utrudile), da sploh nismo slišali grmenja in dežja, ki sta nas pozdravila ponoči (osvežila pa prav nič). Igrali smo košarko, odbojko in nogomet. Celo učenci proti učiteljem! Napeto je bilo, posebno vzdušje pa so ustvarili navijači.

V današnje jutro smo se kar težko zbudili, smo potrebovali spodbudo učiteljev. Ampak smo se hitro uredili, saj nas je takoj po zajtrku čakal izlet v Koper. In to z ladjo! Tam smo kupili nekaj spominkov (zelo uporabnih…) in jedli najboljši sladoled. Učitelji sicer ne razumejo, zakaj smo mu ves čas kazali jezik, če je bil tako dober. Tako pač je. V Kopru imajo tudi super igrala, na katerih smo kaj hitro ugotovili, da se učiteljem na vrtiljaku prične vrteti prej kot učencem. Vrnili smo se na kosilo, si malce odpočili in že smo se odpravili na novo raziskovanje:

  1. a smo preizkušali svoja čutila in prepoznali okus korenja, kljub temu, da ga že veliko let nismo jedli. Pa tudi marelični namaz smo prepoznali, se pa nismo spomnili besede marmelada – pa na koncu jezika smo jo imeli (dobesedno).
  2. b je preizkušal svojo srečo pri igri tombola. Pri tem pa ni šlo brez učenja in usvajanja novega znanja o čudovitem morskem svetu naše Obale.

Seveda dan na morju ne mine brez plavanja. Zdaj gre že zares, saj že razmišljamo o tem, katere konjičke in delfinčke bomo lahko usvojili. Navdušeni smo, saj res dobro napredujemo iz dneva v dan.

Po večerji gremo pa v kino. To bo fino!

2. DAN:

Na najdaljši dan v letu (Jupi, na morju smo pričakali poletje!) nas je prebudilo sonce. Nekatere celo prej, preden bi bilo potrebno vstati. Ali je bilo to morda navdušenje? Jutro je bilo nadvse aktivno, saj smo pričeli z jutranjo telovadbo (Ja, preden smo umili zobe.), da smo bili do zajtrka prav zares lačni.

Nato smo se podali na lov za zakladom in ga tudi našli.

Drugi plavalni dan je bil zelo uspešen – poln bazen ‘mrtvakov’ smo ustvarili. Da upravičimo, da imamo čisto zares ŠOLO v naravi, smo se v 3. a veliko naučili o morskih živalih. No, kdo od vas ve, da ima eno morsko bitje ritko le takrat, ko mora kakat?

Pouk je imel tudi 3. b: svoja ostra čutila smo uporabili za to, da smo prepoznavali našo okolico. Nekateri so celo ločili med slivovo in marelično marmelado.

Tudi večera se že zelo veselimo, saj nas čakajo različne športne igre, ki jih nadvse obožujemo. In če ne bomo čisto preveč utrujeni, nas bosta v spanje pospremila Astrid Lindgren in Roald Dahl.

1. DAN:

Zjutraj smo se 3. a in 3. b zbrali na parkirišču, opremljeni s kovčki za na morje. Ko smo izvedeli, da prav nihče ne manjka, je navdušeni vrvež le še narasel. Učenci so med potjo z vprašanji: »Čez koliko časa pridemo?« in »A je še daleč?« dosegli izjemno visoko število ponovljenih vprašanj, tako da učitelji in šofer nismo imeli dovolj prstov, da bi jih prešteli.

Po prihodu smo se najprej razgledali in spoznali zdravilišče: kje so igrišča, bazeni, hoteli, in seveda – morje! Našli smo že precej školjk in v vodo poslali veliko poskočnih žabic.

Zelo lačni smo se odpravili na kosilo. In – verjeli ali ne – že prvi dan smo imeli za sladico sladoled!

Nato smo KONČNO lahko odšli v sobe in se navdušeno razpakirali. Sledil je sestanek z navodili in pravili. Nato pa priprava na prve ure tečaja plavanja. Namazali smo se s kremo, pripravili vse potrebno za plavanje, spoznali svoje plavalne učitelje in se odpravili vsak svojo pot.

Po plavanju sledi večerja, tokrat sladoleda ne pričakujemo. Še dobro, saj nas čaka še športni večer.