Slovenija je letos junija gostila 17. svetovni čipkarski kongres in generalno skupščino Mednarodne organizacije za klekljano in šivano čipko OIDFA.  Kongres OIDFA je največja in najpomembnejša čipkarska prireditev na svetu. Kongres v Ljubljani bo verjetno tudi največji kongresni dogodek v Sloveniji v letošnjem letu, saj je na njem bilo okoli 800 registriranih udeležencev in nekaj tisoč obiskovalcev.

Slovenske klekljarice so na mednarodnih tekmovanjih že večkrat posegle po najvišjih mestih. Čipke, ki so bile uvrščene na 2. mesto (Caen, Francija in Adelajda, južna Avstralija) smo si lahko ogledali tudi v šolski knjižnici: Slovenske rastline v čipkah v šolskem letu 2013/14 in Bogastvo in raznolikost klekljanih čipk na Slovenskem v šolskem letu 2014/15.

Letošnje šolsko leto pa v šolski knjižnici začenjamo z razstavo slamnikov, okrašenih s čipkami klekljaric Društva Lipa pod vodstvom Marije Rupert. Razstavo si lahko ogledate v septembru ali oktobru, v času uradnih ur knjižnice (vsak dan, razen srede, med 8. In 15. uro). Vljudno vabljeni!