V sredo, 30. 5. 2018 je v Športni dvorani Domžale potekal finalni turnir Košarkarskega Superšolarja za mlajše učence. Košarkarski Superšolar je program krovne košarkarske organizacije – Košarkarske zveze Slovenije. Namenjen je učenkam in učencem vseh slovenskih osnovnih šol, poteka v dveh delih, razdeljeno pa je v tri starostne kategorije. V kategoriji mlajših učencev se je ekipa učencev naše šole z odličnimi igrami uvrstila v državno finale.

Naša šole je prevzela organizacijo državnega turnirja, ki pa je zaradi neustreznih pogojev v mengeški šolski telovadnici, potekal v Domžalah. Na turnirju so se med seboj pomerile OŠ Grm iz Novega mesta, OŠ Vrhovci iz Ljubljane, OŠ Rodica ter naša šola.

Naši fantje so se pod mentorstvom Jureta Prinčiča in Miha Belšaka srčno borili in osvojili odlično tretje mesto ter bronasto medaljo. Ekipo so sestavljali: kapetan Nace Pajnič in soigralci: Jan Brkič Štebe, Jakob Drolc, Bine Gorenc, Maj Koncilija, Riccardo Lucerna, Elvis Muratović, Jaka Pajnič, Anej Pavlič, Teo Skok, Jan Tkavc in Jaka Zrim.

Iskrene čestitke.

Ekipi čestitamo, hkrati pa vsem mengeškim nadobudnim košarkarjem želimo, da bi v bližnji prihodnosti take turnirje lahko odigrali pred domačimi navijači v novi domači športni dvorani, ki bi jim hkrati lahko omogočila tudi več kot samo eno vadbo na teden.

Več si lahko preberete tudi na uradni strani Košarkarske zveze Slovenije.