O temah, kot so sočutje, strpnost, medsebojni odnosi, razumevanje … se s prvošolci veliko pogovarjamo. Če pa otroci to res sami doživijo, če imajo resnično izkušnjo o sočutju do drugega, o medsebojnem sodelovanju in sprejemanju drugačnosti, pa to še bolj ponotranjijo.

 

Z učenci 1. a smo na sončno ponedeljkovo jutro v začetku junija presenetili vadeče na Šoli zdravja, ko smo športno pritekli v park in se skupaj z njimi prebudili ob jutranji telovadbi. Za slovo smo skupaj še zapeli.

V torek, 14. junija, so se starostniki v domu počitka Mengeš razveselili mladih učiteljev. Prvošolci so poskrbeli za prave učne izzive. Starostniki so se preizkusili v prepoznavanju travniških rastlin, glasbeni in športni delavnici, matematičnih orehih, rimah ter ugankah. »Učitelji« so bili navdušeni nad njihovim znanjem in obljubili, da se prihodnje leto zopet srečamo.

V zahvalo so otroci od starostnikov dobili skrivnostno skrinjico. Zvitki, ki so se skrivali v njej, so jih vodili po zgodovinskih znamenitostih v bližini šole. In če lahko verjamete, so na koncu poti, pri grajskih ruševinah našli zakopan zaklad. Še dobro, da so bile to lesene figurice, ki so se obdržale tako dolgo, da so jih našli prav učenci 1.a! 😊

V šoli jih bomo polepšali in uporabili za družabne igre.