V 3. a razredu smo izkustveno ugotavljali, kaj vse je potrebno postoriti, da se pripravi lutkovna predstava. Letos smo se že učili, da je delo hitreje in kvalitetnejše opravljeno, če se ga lotimo skupinsko. Za povrh pa se še zabavamo.


Učenke so se lotile priprave scene, fantje so izdelovali lutke na palicah in pripravljali vstopnice za naš gledališki veledogodek. Vmes so kukali v berilo, da so obnavljali besedilo. Pri glasbeni umetnosti smo si izmislili melodijo in spremljavo z Orffovimi inštrumenti.
Ko je bilo vse nared, smo si porazdelili vloge. Igralci so se pripravljali na nastop za panojem, glasbeniki so uglaševali svoja glasbila, gledalci so z vstopnicami v vrsti čakali na vstop v gledališče, dva prijazna sošolca pa sta karte pregledovala.
Lutkovna predstava se je začela in zaključila z glasbo, vmes so se nad panojem pogovarjale živali.
Predstavo smo večkrat ponovili, da so se lahko uresničile (skoraj) vse želje po različnih vlogah. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.

 

Letos pa to ni bil naš prvi dramski preizkus. Po skupinah smo uprizarjali prizore iz besedila Pika najde stranh. Tudi to nam je bilo všeč in čas takrat prav neverjetno hitro mine.