4. dan

Prvi junijski dan je postregel z zadnjim “celim” dnem na naši šoli v naravi. Otroci so dokazali svoje plavanje z usvojeninmi delfinčki in konjički vseh žlahtnih barv (zlati, srebrni in bronasti). Največji izziv je bil gotovo 10-minutno plavanje v morju/bazenu. Ob dobri družbi in spodbudi učiteljev je tudi to uspelo večini. Zabavni večer je postregel z dovršenimi glasbeno-plesnimi točkami in izvirnimi kratkimi komedijami, ki so sprostile naša lica in dodobra okrepile naše smejalne mišice. Še ogled fotografij in vtisov celotnega tedna in veselo v postelje!
 
Še informacija za vse, ki jih utegne to zanimati: predvideni odhod z Debelega rtiča je (v petek, 2. 6.) ob 13.00, predvideni prihod k Harmoniji Mengeš okoli 15.00 – upamo na čim manj prometa.

3. dan

Samo z današnjim dnem bi z lahkoto zapolnili celoten teden doživetij. Najprej nas je ladjica popeljala v Koper na sladoled in po spominke. Kapitan je uspešno navigiral med bojami, valovi in ladjami velikankami, nas pa je sepica božala po razgretih licih. Pri plavanju smo še bolj navdušeno brcali, mahali, se zvijali in tunkali. Po ponovnem raziskovanju značilnosti morskega okolja pa športne igre. Odbojka, košarka in žoganje za vse, ki imajo žogo radi v zraku, in nogomet za tiste, ki jim žoga lepše sede na nogo. Sledila je tudi nogometna tekma med učitelji in učenci. Slednja je popestrila z napeto igro in širokimi nasmehi na naših ustih.

2. dan

Uf, kakšna noč! Po njej smo se zbudili ob pogledu na dobrote, ki nam jih je nudil zajtrk: hrenovke, jajčka, čokoladne kroglice … zajtrk prvakov! Krožniki prazni, energijske zaloge polne. Kaj pa zdaj? Skakanje, plavanje s črvi in reševanje igračk z dna bazena. Voda nas animira, zabava, uči in premrazi do kosti. Po popoldanski izmeni obrokov in počitka pa spet od začetka. Pred večerjo še učenje o morskem in primorskem svetu, po njej pa predavanje o potapljanju in – za nekatere – vrhunec tedna do zdaj: filmski večer v pižamah. Zdaj pa v postelje in sanje!

1. dan.

Srečno in varno smo prispeli na Debeli rtič. Pa ne samo prispeli, ampak tudi se prebijali (skozi prometni kaos), raziskali (okolico), zaplavali (nekateri v morju, drugi v bazenu), iskali (skriti zaklad), grizli (kolena na pohodu) … V primerjavi z vsemi drugimi aktivnostmi je bilo plavanja še najmanj.

Brez skrbi, jutri bo nov dan – danes pa je dovoljeno (in zaželjeno) le še spanje.