Učenci dramskega krožka so v ponedeljek, 5. 3. 2018 predstavo odigrali še za starše in druge obiskovalce.

 Več fotografij si lahko ogledate v galeriji (foto: Lojze Kalinšek)
Z veseljem vas vabimo na ogled gledališke predstave z naslovom Najemnina, ki jo je pripravil naš dramski krožek pod mentorstvom učiteljice Doroteje Šporn.

Igro so videli že vsi učenci naše šole od 6. do 9. razreda na kulturnem dnevu in bili so navdušeni.

Na edino ponovitev predstave tokrat vabimo še starše in učence, ki bi si jo želeli ogledati še enkrat ter vse, ki vas zanima kakovostna ustvarjalnost naših učencev. Vsebino predstave bodo odrasli gledalci še bolje razumeli kot otroci in verjamemo, da vas bo pošteno nasmejala.

Predstava je primerna za starejše od 11 let.

        

————————————–        ———————————

Najemnina

(komedija)

Mirko Drenovec: Miha Škrlep

Friede Kragel: Luciana Lazarević

 Mirko Drenovec je samski moški, ki se ukvarja s “čistostjo” in ogroženostjo slovenskega jezika. Méni namreč, da angleščina pretirano vdira v naš jezik. Nekega dne pride k njemu Friede, prijazna Nemka, ki ne zna govoriti slovensko, odlično pa obvlada angleški jezik. Razloži mu, da je stanovanje, v katerem prebiva Mirko, njeno, saj sta ji ga po denacionalizaciji podarila stara starša.

Izkaže se, da je Mirko njen podnajemnik in da že več let ni plačal najemnine. Dolžan ji je 22.800 €, ki jih nima kje vzeti, saj je zaradi “borbe” za slovenski jezik izgubil prav vse službe, novi pa se bolj ali manj uspešno izmika. Njegov edini hobi je ponujanje “vsega slovenskega” po telefonu.

Freide je do Mirka izredno spoštljiva, denar od najemnine pa ne namerava sebično zapraviti zase, ampak bi ga rada podarila organizaciji, ki skrbi za sirote v Afriki. Mirko ima o tem “svoje mnenje”.

Ko ugotovi, da nima Friede nobenega namena popustiti in oditi iz stanovanja, kljub temu da jo Mirko vztrajno prepričuje, da leži v sosednji sobi njegova nepokretna mama, je čisto obupan.

Najemodajalka Friede je vseskozi izjemno strpna, saj se ne vznemiri niti, ko spozna, da denarja od najemnine ne bo nikoli dobila in da je Mirkova mama že lep čas mrtva. 

Mirko dobi na koncu ponudbo za nekoliko nenavaden posel in možnost za spodbudno prihodnost. Bo sprejel ponudbo?

(Predstava je priredba igre Andreja Rozmana Roze z naslovom Najemnina ali We Are The Nation OnThe Best Location)