Tretje mesto za OŠ Mengeš
V sredo, 5. 4. 2023, smo z učenci OŠ Mengeš na Mirni sodelovali na državnem ekipnem prvenstvu osnovnih in srednjih šol v BADMINTONU. 
 

Tekmovanje je bilo ločeno za kategorizirane in nekategorizirane učence. Ekipa OŠ Mengeš je tekmovala med kategoriziranimi učenci, kar pomeni da tekmujejo z najboljšimi učenci v državi in imajo točke na državni badmintonski lestvici. 
Ekipo OŠ Mengeš so sestavljali: Vid Tomazin (9a), Tim Bregar (7c), Tit Vrhovnik (8c), Mila Vrhovnik (5a) in Sara Bregar (5c), na tekmovanju pa jih je spremljal Uroš Bregar.
 
Proti vsaki šoli so morali odigrati 5 tekem in sicer fantje posamezno, dekleta posamezno, dvojice fantje, dvojice dekleta in peta tekma mešani pari.
Vse tekme so se igrale na dva dobljena seta do 15. En učenec pa je lahko igral največ na dveh tekmah proti eni ekipi, zato je bilo potrebne kar nekaj taktike pri
postavitvi ekipe za vsako naslednjo tekmo.
 
Ekipa OŠ Mengeš je najprej igrala v skupinskem delu proti OŠ Globoko in jih premagala s 4:1. Druga tekma je bila na papirju težja, saj so igrali proti OŠ Preska (Medvode), 
za katero sta igrala tudi aktualna državna prvaka posamezno in v dvojicah do 15 let. A to za OŠ Mengeš ni bila nobena ovira. Vid Tomazin in Tim Bregar se tekme nista ustrašila 
jih premagala z 2:1, prav tako so svoje dodali tudi ostali in tako slavili prestižno skupno zmago s 4:1.  S tem so bili prvi v svoji predtekmovalni skupini in se uvrstili v boje za medalje. 
 
V polfinalu so bili za las boljši z 2:3 kasnejši državni prvaki OŠ Lendava (z dvema državnima prvakinjama na čelu). 
V tekmi za tretje mesto so učenci OŠ Mengeš pokazali svoj karakter in po tesnem porazu v polfinalu strnili svoje vrste in premagali OŠ Koroški Jeklarji Ravne na Koroškem s 3:2 
in se tako veselili prvega pokala za OŠ Mengeš v badmintonu na najvišjem državnem šolskem nivoju. 
 
Ekipa je bila zelo povezana in kljub svoji mladosti (najmlajša ekipa na tekmovanju) pokazala, da bo v naslednjih letih najresnejša ekipa za sam badmintonski državni vrh.
 
Tekmovanje se je zaključilo ob 17.00h. 
 
 
 
Uroš Bregar, trener BK Mengeš