V sredo smo sedmošolke na Delavnicah za najstnike razmišljale o sebi in drugih na poseben način. Za ogrevanje smo se usedle v krog domin, ki nas je nasmejal, saj nam sprva ni uspelo obdržati ravnotežja.

Nato je pedagoginja Nina vsaki od nas razdelila po pet kart z napisanimi različnimi besedami kot so pomlad, spremeniti, misliti, morje, prihodnost, luna, čuditi se… Od tega smo dve karti (tisti, za kateri menimo, da nas opisujeta oz. se povezujeta z nami) obdržale zase, ostale tri karte pa smo podarile eni od članic skupine glede na to, kako to članico doživljamo (npr. podarjam ti sonce, ker si zelo prijazna in nasmejana oseba).

Nato smo na glas predstavile našo izbiro kart in druga drugi povedale, katere karte si podarjamo in zakaj. Podarile oz. povedale smo si ogromno pozitivnih doživljanj druga druge, pohval in vzpodbud, kar nas je seveda zelo osrečilo in nekatere tudi pozitivno presenetilo. Učilnica se je napolnila z res prijetnim vzdušjem in zavedanjem, da je vsaka od nas neprecenljiva oseba. In to šteje, kajne!