Od petka, 4. 10. 2024 do nedelje, 6. 10. 2024 je potekal športni vikend v Kransjki Gori, za učence 8. in 9. razreda. Udeležilo se ga je 38 učencev in učenk.

Prvi dan smo imeli zaradi nestabilnega vremena pohod do spominskega parka v Malem Tamarju na poti proti alpski dolini Krnica. Spominsko obeležje je posvečeno umrlim planincem v bližnjih gorah. Pot nam je popestril tudi sneg, ki smo se ga tudi malo naužili in se z njim pozabavali. Večer smo zaključili z zanimivim športnim kvizom in zabavnimi nalogami.

V soboto smo kljub rahlemu rosenju izvedli orientacijo, pri kateri so se učenci pomerili v različnih geografskih, malo zabavnih in naravoslovnih nalogah. Več kot odlično so reševali list z vprašanji in vsi uspešno zaključili dejavnost. Popoldan pa nam je bilo vreme bolj naklonjeno in smo brez dežja lahko izvedli dejavnosti veslanje in kolesarjenje. Veslali smo v kanujih po jezeru Jasna, kolesarili pa do meje z Italijo. Ker pa nam je ostalo še veliko energije, smo večer zaključili s športnimi igrami na igrišču.

V nedeljo pa nas je prebudil sonček in smo se takoj po zajtrku odpravili na bazen. Tam so učenci uživali v plavanju in vodnimi igrami ter namakanju in sproščanju v jacuzziju. Nato smo se odpravili do smučišča, kjer so se nekateri učenci povzpeli še na vrh smučišča, ostali pa so se na sončku sproščali in uživali.

Kljub temu, da nam je vreme malo ponagajalo, smo vikend preživeli kar se da športno in ga zapustili polni prijetnih športnih vtisov in izzivov.

Špela Colnar, vodja športnega vikenda