V mesecu oktobru smo uspešno izvedli dva športna vikenda za učence naše šole. Prvi je potekal v Bohinju od 1. do 3. oktobra za 6. in 7. razred, drugi vikend pa v Planici od 15. do 17. oktobra za 8. in 9. razred. Obeh vikendov se je skupaj udeležilo  66 učencev in učenk.

V Bohinju smo izvajali različne dejavnosti, kot so vožnja s kanuji po Bohinjskem jezeru, plezanje po naravni steni Pod skalco, lokostrelstvo, igrali smo hokej, badminton, košarko in se športno zabavali. Zvečer pa nam je učitelj Aleš predstavil šport: potapljanje.

S starejšimi učenci v Planici smo imeli čudovito kolesarjenje do Kranjske Gore, jezera Jasna, preizkusili smo se v  teku na smučeh v Nordijskem centru Planica, ogledali smo si vrh naše planiške velikanke ter odšli na pohod po poti do Tamarja. V večernih urah so se otroci lahko preizkusili v različnih športnih igrah (košarka, odbojka, badminton …) v veliki telovadnici. Tokrat je prevladovala igra v odbojki, kjer smo se pomerili v odbojkarski tekmi tudi učitelji proti učencem.

Učenci so se lahko pomerili tudi v športnih izzivih, kot je kviz Kahoot.

Letošnje jesensko vreme nam je bilo zelo naklonjeno, zato smo oba športna vikenda zapuščali polni prijetnih športnih vtisov, izzivov in se hkrati naužili čudovitih jesenskih barv.

Petra Berdajs, vodja športnega vikenda