Tudi najmlajši učenci naše šole so že zelo ozaveščeni. Ob dnevu Zemlje smo izdelali plakat Očistimo okolico šole – Zemlja nam bo hvaležna in k sodelovanju povabili tudi druge učence in učitelje naše šole, da se nam pridružijo.

Nato smo izdelali še letake Očistite okolico svojega doma  – Zemlja vam bo hvaležna.

V petek, 21. 4. 2023, smo zavihali svoje rokave. Čeprav nas je »skrbelo«, da ne bomo imeli dela, ker so pred nami organizirali že kar nekaj čistilnih akcij v okolici šole, smo nabrali za eno veliko črno vrečo smeti. Na začetku smo se seveda dogovorili, katere smeti lahko poberemo, katere pa moramo, zaradi lastne varnosti, pustit.

Počistili smo ploščad, igrišče in zelenico v okolici šole. Nato smo se odpravili proti parku in v okolico kulturnega doma. Mimoidočim smo delili letake in jih vzpodbujali, da tudi sami počistijo okolico svojega doma. Letake smo pritrdili tudi na vetrobranska stekla avtomobilov parkiranih na parkirišču pri kulturnem domu in občini. Takrat se nam je porodila ideja, da se oglasimo še na Občini Mengeš. Nenapovedano smo pozvonili in čakali, kaj se bo zgodilo. Župan Bogo Ropotar nas je prijazno sprejel, mi pa smo mu izročili letak in tudi njega pozvali k čiščenju okolice svojega doma. Župan nas je nato povabil v občinske prostor, kjer smo spoznali tudi druge člane občinske uprave. Seveda smo tudi njih pozvali k čistilni akciji. Nato smo še eno zapeli, se malo posladkali in odšli. Čakal nas je še obisk knjižnice. 😊

Ti meni danes, jaz tebi jutri.