V sredo, 25. 1. 2017 je potekl šolski otroški parlament. Tema: otroci in načrtovanje prihodnosti.

DSC_0449

V sredo, 25. januarja 2017, smo se predsedniki in namestniki oddelkov od 2. do 9. razreda odpravili v šolsko zbornico na zasedanje otroškega parlamenta. Trajalo je 2 šolski uri, kar je bilo popolnoma premalo, saj je bilo pripravljeno veliko zanimivih aktivnosti, v katerih smo debatirali na dolgo in široko.
Najprej sta par besed spregovorila gospod župan in gospod ravnatelj. Nato pa smo pričeli s prvo dejavnostjo. Razdeljeni smo bili na skupine in vsaka skupina je dobila temo, za katero so iskali argumente za oz. proti. Debatirali smo o prednostih in slabostih postavitve nove telovadnice (omeniti je treba, da gradnjo vsi podpiramo!), razmišljali o pozitivnih in negativnih plateh uvedbe sobe za umirjanje in preživljanja glavnega odmora na prostem.
Med tem pogovorom smo s pomočjo pedagoginje Nine skrbeli tudi za svoje zdravje, saj je tudi to naložba za prihodnost. Naredili smo nekaj kratkih vaj za telo, možgane itd.
Nato smo se šli še okoljevarstveni kviz o obetih naše Zemlje, ki ga zaradi časovne stiske nismo mogli dokončati. Zadnjih deset minut smo zbirali ideje, kako predstaviti aktivnosti naše šole na medobčinskem otroškem parlamentu.
Ob zvonjenju smo odšli pred avlo še na skupinsko fotografiranje in se nato polni novih izkušenj vrnili k pouku oz. odšli v podaljšano bivanje.

Manca Drgan in Tija Mujakič, 8. a

 

Fotografije: Milan Burkeljca